Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Dåligt Krav-utbud i butikerna

Norrköping2006-12-01 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jag har flyttat hit till stan från Järna, och nu har jag varje år problem med att få tag i ekologiskt lammkött. Gröna Konsums personal gör vad de kan, men i år hittills utan resultat. Redan i början av november gjorde jag en beställning på ett helt, styckat KRAV-lamm. I lördags fick jag besked att de ännu inte lyckats få tag i detta. Orsakerna tycks vara byråkrati från Scans och Coops sida matchat med hälso- och miljökrav från Västerås kommun, där centrallagret finns. Det är inte mycket jag förstår kring detta med svårigheten att kunna servera fårfiol till jul. Hemköp tillhandahåller KRAV-lamm, så det blir en utväg. Men det löser inte gåtan för mig.
1. Varför vill Coop/Scan försvåra för oss konsumenter att få köpa KRAV-lamm? 2. Varför vill Scan kasta in handduken när det gäller KRAV-kött, och lägga ner styckförsäljningen av KRAV-lamm? 3. Varför finns det inte gott om bönder som tillhandahåller detta helt fantastiska kött? Det borde vara ganska lätt för fårägare att åstadkomma KRAV-märkt kött, när fåren och lammen tillåts gå ute och beta så länge det finns gräs i markerna.

4. Varför är vi bara två (!) konsumenter i Norrköping som nu hos Coop beställt helt KRAV-lamm? Vi är ett litet hushåll med gäster ibland. Ett lamm räcker ett halvår i frysen. Det tillagade köttet är alltid utomordentligt gott.