Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sonelins slutar med Vrinnevitipset

Och detta efter att ha varit funktionärer i hela 40 år!

Bo och Gun Sonelin kopplar av med en våffelfika i Vrinneviskogen, efter Vrinnevitipset.

Bo och Gun Sonelin kopplar av med en våffelfika i Vrinneviskogen, efter Vrinnevitipset.

Foto: Privat

Vrinneviskogen2020-11-07 12:00

Nu är det sluttippat för Bosse och Gun Sonelin!

Det handlar om Vrinnevitipset, där de båda varit engagerade och hjälpt till med arrangemanget sedan 1980, alltså i hela 40 år.

Men nu har de beslutat runda av tipsjobbet i Vrinnevi:

– Vi närmar oss 80 och har beslutat att det får räcka nu, säger Bosse Sonelin. Vårt fiskeintresse och annat får ta mer av vår tid i fortsättningen.

– Dock har jag lovat att hoppa in som reserv vid sjukdom och dylikt och cykla runt med frågelapparna på morgonen.  Jag gjorde det senast för några veckor sedan och kunde då konstatera att orange spåret i Vrinneviskogen, 3,5 kilometer har aldrig varit finare än nu. Detta tack vare Tjalvegängets fina skötsel. 

Vad minns du av Vrinnevitipset från förr?

– Vi började 1980 att vara frågeställare och hjälpa till med tipspromenaderna, säger Bosse Sonelin.

– Oftast med mig som frågeställare och Gun som snyggt skrev ut frågorna på lapparna.  Även våra döttrar har ibland bidragit. 

Hur har du gått till väga med att fixa frågorna?

– Jag har under åren rivit ur och samlat tidningsurklipp, som passat till olika frågeställningar.  

– Och jag minns att förr var det många fler deltagare i Vrinnevitipset. Kanske beroende på att inga andra konkurrerande promenader fanns. Då blev det också mycket text i tidningarna och att vi hade tillfälliga sponsorer som lockade.  

– Rekordet var 1.500 deltagare, men upp till 700 var vanligt. 

Blev det mindre deltagare sedan?

– Ja, under 1990-talet minskade deltagarantalet något, men vi var i alla fall ett 15-tal i ett troget gäng av funktionärer, som tjänstgjorde tre, fyra gånger var, vår och höst. 

– Samarbetet med tidningarna, som tog in resultat och vinnarnamn och Tjalve fortsatte även då på ett bra sätt. Tjalve stod för servering, bingon och vi för frågorna. 

– När Tjalvegården förnyades, fick vi ett eget korprum till förfogande där frågorna rättades. 

Hur är läget idag?

– Jag kan säga att de senaste 20 åren har väl intresset både från deltagare och funktionärer minskat och de allra senaste åren har det varit svårt att hitta nya frågeställare. 

– I år har serveringen fått stänga på grund av personalbrist, men glädjande nog har den närliggande bangolfens servering varit öppen hela hösten.

Vad tror du om framtiden för Vrinnevitipset?

– Vi får hoppas att Vrinnevitipset fortsätter att leva, för vi funktionärer vill ju att folk ska ha en möjlighet att komma ut och få både hjärnmotion och frisk luft, inte minst så här i coronatider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!