Jag är ändå glad att man fortsätter göra tv även om förutsättningarna förändrats. Vi orkar inte se bara nyheter. Folk behöver bli underhållna också om de inte ska börja stöka till det.
SVT startade häromdagen sin "Karantän-tv". Det är två programledare i en husvagn i Göteborg. Jag orkade se tio minuter. De la pussel och småpratade. Det enda som kanske är långsammare än att själv lägga pussel är att se på när andra gör det. Jag stängde av.
Mina tv-vanor har ändrats lite i och med corona-krisen och plötsligt är jag fast i flera reality-serier. Jag som inte sett "Robinson" (TV4) på många år vet att läget är tufft på ön då de absolut inte kan hålla sams i något av lägren. Jag bli också äcklad av de australiensiska bitarna av "Bonde söker fru jorden runt" (TV4). Det där spa-badet hade jag aldrig klivit ner i. Smutsigt vatten med en massa insekter - nej tack. En värd som hånglar med alla - nej tack.
Michel i Mocambique bjuder på bränd mat och tar sina tjejer på dejt för att samla dynga. Och de är alla så desperata efter egentid med honom att de blir glada.
Leif i Spanien pussas också med flera damer men verkar ändå bete sig schysstast. Även om han gjorde sig pinsam inför sin son i veckans avsnitt.
Eurovision song contest (SVT) ställs in helt i år meddelades det i förra veckan. Många reagerade med att underhållning är precis vad Europa behöver nu. Jag, och säkert fler med mig, undrade varför man inte bara gör tävlingen på ett annat vis - med videos och utan publik. Där har organisationen bakom sagt att hela idén är att föra samman människor och går inte det så faller alltihop. Jag tror det är en miss. Vi har alla fått lära oss att göra saker på distans i år. Ett undantagsår där deltagarländerna skickar in videos hade faktiskt kunnat funka.
Många tv-serier kommer att få kortare säsonger än planerat i år också. Det är så stora produktioner att det inte kommer att kunna spelas in under corona-krisen. Det som ser ut som tre personer i bild är ofta en hel folksamling utanför bild också. Vi får glädja åt oss det som redan spelats in - som Netflix-serien "Self made" om Madam C J Walker och hur hon fick färgade kvinnor i USA att köpa hårvårdsprodukter under det tidiga 1900-talets USA. Hon var den första amerikanska kvinnan som tjänade en miljon dollar på eget arbete. Bara det är en inspirerande berättelse.
Hiss: Öppet arkiv. Nu är det läge att se om "Varuhuset", "Rederiet", "Utvandrarna" och "Raskens".
Diss: Kapaciteten i svt-play. När statsministern skulle hålla tal tjockade det ihop sig och gick inte att se i apple-tv:ns app.