Med utgångspunkt i sin egen bokningsstatistik konstaterar Ticket en ökning på 52 procent på resor till Italien jämfört med 2019. Reseföretaget har också låtit göra en Sifoundersökning där det framkommer att "de senaste årens ökning av resandet till Italien visar på svenskarnas starka passion för italiensk kultur och mat, och deras intresse att uppleva landets olika smaker och rätter."
Och Italien har mycket att erbjuda när det gäller mat och dryck, säger Tickets produktchef Louise Hellgren i pressmeddelandet. Hon går igenom de olika regionernas specialiteter: "I norr hittar man exempelvis Lombardiet och dess berömda risotto- och ostspecialiteter som Gorgonzola och Parmigiano-Reggiano. Längs den italienska kusten erbjuder regioner som Ligurien och Kampanien fantastiska fisk- och skaldjursrätter. Toscana bjuder på rätter som den utsökta bisteccan och det välsmakande vinet Chianti.
Sicilien erbjuder läckra arancini, cannoli och den friska smaken av färsk fisk och skaldjur. Apulien är känt för sina rustika rätter, som orecchiette-pastan och burrataosten.
- Förbered dig på en kulinarisk upplevelse som tar dig på en resa av färsk pasta, lockande ostar och en oändlig mångfald av smakfulla överraskningar, för att inte glömma deras utomordentliga pizza, något som kan vara till hjälp om man vill garantera att hela sällskapet blir nöjda, säger Louise Hellgren i pressmeddelandet.