Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Till minne av Berit Lindahl

Berit Lindahl, Norrköping 1943-2024 har avlidit i en ålder av 81 år. Närmast sörjande är maken Olle och sönerna Håkan, Per och Nisse, åtta barnbarn samt svärdöttrar och många vänner.

Berit Lindahl

Berit Lindahl

Foto: Privat

Familj2024-05-03 13:00

Berit var född och uppvuxen på Limboden på Brommö i Vänern. I Mariestad mötte hon 1967 i dansens virvlar sin Olle som hon kom att dela sitt liv med. I Mullsjö föddes de tre sönerna 1971, -73 och -76. År 1985 gick flyttlasset till Norrköping där familjen blev kvar. Berit var alltid intresserad av barn och under sin yrkesverksamma tid arbetade hon med dagbarn, i förskola, som elevassistent och sist ”lärare” till barn med särskilda behov. Barnen knöt an till Berit och flera hörde av sig till henne under alla år. Efter pensioneringen ägnade hon stor omsorg åt barnbarnen som var det stora glädjeämnet och som hon alltid fanns till hands för.

Från år 1979 tillbringades somrarna på Brommö där familjen senare lyckades förvärva Berits barndomshem Limboden som blev det verkliga sommarparadiset för den växande familjen ända fram till 2018 då det avyttrades. Där samlade Berit gamla bilder och genom Svea skog fick hon tillgång till ett gammalt hamnmagasin där hon byggde upp en utställning ”Bilder från förr” som blev ett populärt turistmål. Hon var också en uppskattad bussguide på Brommö där hennes berättelser om gamla tider och olika profiler som levt på ön har roat många. För detta erhöll hon Hembygdsföreningens diplom och hedersnål i guld. 

Berit hade en känsla för synergier. På Brommö fanns familjen Dahlin från Tyskland som gjöt ljus som såldes till stöd för NAFGEM, en organisation som arbetar mot könsstympning av flickor i Tanzania. Berit kontaktade Hedvigs församling och frågade om de hade ljusstumpar över och även kunde sälja ljus. Av detta blev ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Rotayrklubben Louis De Geer som nu gjuter ljusen och som under tio års samlat in nästan 1,8 miljoner kronor till skyddade boenden, skolavgifter mm och räddat åtskilliga flickor från att stympas och giftas bort.

År 2017 fick Berit ett tråkigt sjukdomsbesked men lyckades hon ändå skapa ett rikt liv i ett nytt sammanhang. Hon var tålmodig och kämpade med Olle och familjens hjälp utan klagan eller rädsla under många år och in i det sista höll hon kvar sitt intresse för andra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!