Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Dåligt väder oroar oss mest inför semestern

Det blir en svemester i år igen för de allra flesta

Många campingplatser i Sverige har högt bokningstryck.

Många campingplatser i Sverige har högt bokningstryck.

Foto: Krister Nordin/arkiv

Familj2021-06-12 16:00

"Vi är på väg tillbaka till nivåerna före Coronautbrottet,", det säger Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson i ett pressmeddelande där banken berättar om en undersökning om svenskarans sparande och semesterplaner. Likt 2020 blir årets semester en ”svemester” då nära sju av tio planerar att resa inom Sverige och endast 5 procent räknar med att kunna semestra utomlands.15 procent uppger att de avvaktar med sina semesterplaner.

Enligt bankens undersökning är sju av tio är oroade inför semestern, och det största orosmolnet är dåligt väder, följt av att man själv eller någon närstående blir sjuk och att man inte fått vaccin. "Att vi främst oroar oss för vädret är en tydlig signal på att vi är på väg tillbaka till ett mer normalt liv igen", säger Ingela Gabrielsson i pressmeddelandet från Nordea.

I år planerar svenskarna att i snitt lägga nära 15 900 kronor på sommarsemestern jämfört med fjolårets 13 600 kronor – en ökning med 2 300 kronor. Därmed närmar vi oss nivåerna före pandemin, även om det är en bit kvar. Undersökningen visar också att nära fyra av tio har sparat mer under pandemin jämfört med innan, och över hälften av dessa uppger att pengarna kommer att gå till långsiktiga investeringar och buffertsparande.

Majoriteten finansierar semestern genom lönen och sparade pengar. Samtidigt uppger 20 procent att möjligheterna att finansiera semestern har påverkats till följd av pandemin. Framförallt bland unga, 18-29 år, där en fjärdedel uppger det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!