Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Rusning efter renkött

Efterfrågan på renkött är större än tillgången och det börjar bli tomt hos försäljarna, rapporterar SVT Sápmi.

Många vill äta renkött. Arkivbild.

Många vill äta renkött. Arkivbild.

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Livsmedel2022-08-01 06:48

Efterfrågan på renkött är större än tillgången och det börjar bli tomt hos försäljarna, rapporterar SVT Sápmi.

– Ja, vi har sålt slut på nästan allt, vi har väldigt lite kvar, lite rökta och torkade grejer, säger Alexander Eliasson i Karesuando vars familj bedrivit renköttsförädling i flera årtionden.

Allra populärast är renskavsprodukter men även suovas och filéer säljer bra.

Förra året gav de minsta slaktvolymerna sedan Sametinget började föra statistik på 1990-talet och i år ser det inte ut att bli mer. Alexander Eliasson förutspår att priserna kommer att öka, men tror inte att det avskräcker kunderna.

– Det ligger i tiden att äta naturkött, som är uppfött fritt ute i naturen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!