Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Färre använder korttidsstödet

Antalet anställda som berörs av det statliga stödet för korttidsarbete har sjunkit kraftigt.

Allt färre medlemmar i Unionen omfattas av korttidsstödet. Arkivbild.

Allt färre medlemmar i Unionen omfattas av korttidsstödet. Arkivbild.

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Hälsa och sjukvård2021-04-20 05:01

Förra våren omfattades runt 120 000 av Unionens medlemmar, i mars i år var siffran 14 000, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Det statliga stödet till pandemidrabbade företag gör att de kan låta anställda gå ned i arbetstid samtidigt som företaget får stöd så att de anställda kan behålla det mesta av lönen och slippa bli uppsagda.

Systemet har under pandemin förstärkts och fick i regeringens budget i mars tillskott på ytterligare 3,2 miljarder kronor.

En undersökning hos Unionens fackklubbar visar att behovet minskar – sedan förra våren med drygt 100 000 anställda – men att det fortsatt är viktigt i branscher som påverkas av restriktioner.

– Korttidsarbete är en viktig insats, inte minst inom besöksnäringen och delar av transportsektorn, här har företagen det tufft och att kunna korttidspermittera personal nu är viktigt, säger chefsekonom Katarina Lundahl till radion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!