Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Minskad försäljning av svensk ekomat

Försäljningen av svenskproducerad ekologisk mat minskar och utgör nu sju procent av handelns livsmedelsförsäljning, visar en rapport från branschorganisationen Ekologiska lantbrukarna.

Vegetabiliska alternativ har bidragit till en minskad försäljning av ekologiska mejeriprodukter. Arkivbild

Vegetabiliska alternativ har bidragit till en minskad försäljning av ekologiska mejeriprodukter. Arkivbild

Foto: Fredrik Persson/TT

Ekonomi2021-10-04 20:37

Det är en minskning med 0,9 procentenheter jämfört med för fem år sedan.

– I många av de andra stora ekomarknaderna runtom i världen har man varit duktiga på att kombinera eko med andra mervärden som konsumenten är intresserad av, till exempel kombinationen vegetariskt och lokalproducerat, säger Sofia Emilson, verksamhetsledare på Ekologiska lantbrukarna, till atl.nu.

Merparten av nedgången har ägt rum mellan 2020 och 2021och gäller allt ifrån mejeriprodukter och ägg till kött och spannmålsprodukter. Den enda kategori där ekologiskt ökat sin andel under perioden är frukt och grönt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!