I FB:s ledare den 24/12 ondgjorde sig Widar Andersson över att S-ledaren Stefan Löfven i en intervju i DN den 23/12 lade skulden på regeringen för SD:s opinionsframgångar.
"Om man skapar ett samhälle med ökade klyftor och större social otrygghet, då lägger man grunden för den här typen av partier. De allra flesta människor som säger sig sympatisera med SD är inte främlingsfientliga i grunden, men många av dem är rädda och oroliga när det gäller jobben", sade Löfven. Detta tyckte W Andersson inte man ska säga. "Det är oklokt att anklaga motståndaren för att medvetet och uppsåtligt ha skapat otrygghet och sociala klyftor", skrev WA.
Givetvis ville inte de som röstade på alliansen ha ökade klyftor. Men de ser ju nu, om inte förr, efter sex år, hur det blev. Även de som har känt sig säkra på arbetet och fått skattesänkningar kan när som helst bli arbetslösa eller sjuka och då drabbas av Reinfeldts och Borgs iskalla arrogans. De arbetar då inte och får ? dra veven? åt de som arbetar, med försämrade villkor i a-kassa och sjukkassa, för att de som arbetar skall kunna få s k jobbskatteavdrag. Det är detta som alliansregeringen menar med sin arbetslinje.
För övrigt tror jag inte att den borgerliga regeringen bryr sig särskilt mycket om, om det uppstår ökade sociala klyftor. De har ju inget emot att det blir fler låglönebetalda som kan utföra enklare passuppjobb åt den skatterabatterade över - och medelklassen. Moderaterna och Centern talar väldigt mycket om att sänka trösklarna in till arbetsmarknaden. Med det menas sänkta lägsta löner och att göra det enklare för arbetsgivare att både anställa och avskeda folk.