Vi vet vilka som vill sortera och splittra i Norrköping

Valrörelsen 2022 har satt igång. Du har kanske liksom vi fått broschyrer i din brevlåda från flera partier som vill dela upp norrköpingsborna i olika grupper.

Debatt 6 juli 2022 09:53
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De berättar vilka de anser ska ha rätt att stanna i vår stad och vilka de anser ska flytta tillbaka till där de kommer ifrån - som inte är önskvärda av politiker från dessa partier. De pratar om att skapa sammanhållning men gör allt för att splittra. De pratar om att skapa trygghet men sprider bara oro. De kräver att alla ska kunna svenska men de vill dra in på möjligheterna till svensk undervisning. De berättar gärna om krav som de ställer på personer med annat etniskt ursprung än deras egna och lovar krafttag från kommunens sida om de skulle få väljarnas förtroende i valet den 11 september. Så vem vill du ge ditt förtroende att styra i Norrköpings kommun?

Vi står inför en tuff tid. Vi har precis genomlidit en pandemi som orsakat många människors död och tuffa restriktioner för att motverka smittspridning. Restriktioner som har påverkat oss både psykiskt och ekonomiskt. Vi lever också i sviterna av det meningslösa krig som Ryssland bedriver mot Ukraina. Ett krig som dagligen skördar död och stort mänskligt lidande bland den ukrainska civilbefolkningen. Mitt i denna tid ska du välja vem du vill ge förtroendet att leda Sverige men också de politiker som ska styra i Norrköpings kommun. 

Vi i Centerpartiet ser hur Norrköping har förändrats de senaste åren. Vi ser att allt fler människor har bosatt sig på våra landsbygder och i landsbygdstätorterna. Samtidigt är det inne i staden som mest resurser har satsats. Vi ser att det finns ett behov och efterfrågan på fler bostäder utanför stadskärnan. Det finns behov av såväl småhus som flerfamiljshus men också av mer serviceboende för äldre men också för personer med funktionsvariationer. Har man bott och levt på en plats i hela sitt liv vill man också tillbringa sina sista år på orten även när behoven av hjälp är stora. 

Vi ser också de behov och möjligheter som finns i staden. Med tidiga insatser för barn och unga som lever i socialt utsatta miljöer, kan vi skapa möjligheter till en ljus framtid. Vi vill öka insatserna för att ge fler möjligheter att klara sin egen försörjning och bryta det utanförskap som kanske följt med sedan födseln. Centerpartiet skapar inte konflikter mellan människor. Vi vill att Norrköping ska ha ett inkluderande samhälle som skapar möjligheter. Vi hoppas du vill ge oss ditt förtroende. 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Widar Andersson: Karin Jonsson lämnar men Centerpartiet stannar kvar

Profilbild

De toppar KD:s lista till valet i Norrköping

De toppar KD:s lista till valet i Norrköping

Nya toppnamn i Miljöpartiet: "Många som vill vara med"

Nya toppnamn i Miljöpartiet: "Många som vill vara med"

Widar Andersson: Vindkraften kan kanske sätta snurr på valet i Peking

Profilbild