"Vi gjorde precis det som Jimmie Åkesson ville"

Debatt 10 oktober 2021 09:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Widar Andersson, ledarskribent för Folkbladet, skriver 1 oktober 2021 en ledare med rubriken: Riskerna ökar för politisk kriminalitet. 

Han ondgör sig över de politiska vildar som uppstått i SD Norrköping och skriver att SD är en soppa, men att på många andra håll i landet har av vad han förstått SD stabiliserats. Vidare skriver han att politiska vildar gör att risken ökar för politisk kriminalitet och i slutet av sin text nämner han politiska vildar i samband med gängkriminella. 

SD leder överlägset ligan vad det gäller tomma stolar i landet, det framgår via Valmyndighetens statistik. Runt om i landet pågår det falangstrider i SD, med ledningens godkännande. Dessa falangstridare har bara ett mål och det är att befästa sin egen makt, inte att göra det som är bäst för SD eller Sverige, detta kommer ifrån en av partiets riksombudsmän som har i uppgift att utreda oegentligheter i partiet. Det finns flera vildar runt omkring i landet som blivit det på samma sätt som i Norrköping. För att ta ett exempel, i Stockholms kommun är det fem av åtta mandat som är vildar. Vad har dessa vildar gemensamt med oss i Norrköping? Förutom att de hoppat av och blivit vildar, så vittnar dessa om att de till partiet lyft upp att det pågår oegentligheter, som tack blev de uteslutna. Precis som när vi visselblåste till partiet att höga företrädare i Östergötland mörkade för partiets ledning en kokainfilmen med SD: s dåvarande oppositionsråd och att det fanns personer i SD som planerade korruption i ett av kommunens bolag. De fem i Stockholm som lämnade informationen till ledningen om vad som pågick blev orättvis uteslutna, precis som vi. Denna person har behövt bära larm gentemot sina egna partikamrater, så vi kan inte med gott samvete berätta vem det är. Är det ett sunt och stabilt parti när en företrädare tvingas bära personlarm eftersom det föreligger en hotbild från sina egna partikollegor?

När Widar jämställer oss vildar med kriminella och säger i ett svar att det handlar om hans principiella inställning till vildar, så fortsätter han det maktmissbruk som vi redan har gått igenom i SD och tagit oss ifrån. Vi instämmer i hans principiella inställning att man ska lämna sina poster när man lämnat partiet eller blivit utesluten för att man är olämplig. I vårt fall är vi illa behandlade och orättvist uteslutna av partiet och det kan vi bevisa. Vi viker oss inte för ohederliga människor som bedriver maktmissbruk. SD ska inte få ta vårt politiska engagemang ifrån oss, därför har vi valt att bli politiska vildar. 

Vi ligger inte på latsidan utan har i stället startat ett nytt parti, Norrköpingspartiet, med flera av vildarna i kommunfullmäktige. Vi har skrivit flera motioner och gjort en budget som vi är stolta över. Allt detta gör vi på vår fritid, medan sittande kommunalråd och oppositionsråd lyfter en lön på cirka 70,000 kr i månaden. Vi gör detta för att när vi blev aktiva i SD berodde det på vårt politiska engagemang, tycker du verkligen att SD med sitt maktmissbruk, vänskapskorruption, nepotism och mobbing ska få ta det ifrån oss bara för att vi inte var tysta om kokainfilmen och korruptionen? Vi hade kunnat vara tysta och räddat våra platser i SD, det var aldrig något alternativ för oss, för vi är emot droger och korruption. 

Vi visselblåste till partiet och gjorde det Jimmie Åkesson uppmanar företrädare till att göra, att gå till partiet när det uppstått oegentligheter, och inte gå till media som många andra gör. Som tack för att vi gjorde exakt det som Jimmie uppmanar till så blev vi uteslutna och folk tror nu att vi har något med drogfilmen att göra. 

Nu har Widar i flera artiklar ondgjort sig över oss som vildar. Men i hans senaste ledare gick han över en anständighetsgräns, när han likställer oss som kriminella och att vi vildar skapar kaos i kommunfullmäktige. Widar, adressera problemet till rätt instans. Det är SD och ledningen som skapar det kaos som är i SD Norrköping och övriga Sverige. 

 

Du säger vidare i en kommentar att den budget vi lämnat in i kommunfullmäktige inte är värd att skriva om för att vi är vildar. Budgeten är lämnad och vi skulle uppskatta att du och Folkbladet sakligt och objektivt rapporterar om vår budget och de motioner vi lämnar in, där vi enligt kommunallagen har mandatet att göra detta, vi gör således inget olagligt. Vi gör vårt bästa för att förvalta det politiska uppdraget. Du kan med en enkel granskning via vår hemsida se att vi gjort långt mer under ett par månader än vad SD gjort under flera år.

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Var utspelet bara valfläsk Olle Vikmång?

Var utspelet bara valfläsk Olle Vikmång?

Debatt: Vi ska inte skämmas för vår vapenindustri

Vi ska inte skämmas för vår vapenindustri

Rapport: Det är Norrköpingsborna mest missnöjda med

Rapport: Det är Norrköpingsborna mest missnöjda med

Widar Andersson: Jarl och Lundström är en giftig kombination

Profilbild

Överförmyndarnämnden anmäld för bristande tillsyn

Överförmyndarnämnden anmäld för bristande tillsyn
Visa fler