Vi är inte stolta över Robert Höglund

Debatt 6 mars 2021 09:56
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

SSU Norrköping tar kraftigt avstånd från debattartikeln “Mångkulturen blev inte direkt någon succé” publicerad i Folkbladet 27/2. Vi reagerar starkt på att skribenten Robert Höglund väljer att signera denna text som socialdemokrat och överlag på den klena underbyggnaden av argumenten i texten och dess osaklighet. 

Vi vet att bakomliggande faktorer till kriminalitet är saker som segregation, ojämlikhet, arbetslöshet samt en bristfällig integration, snarare än mångkultur i sig. Vi måste långsiktigt bygga goda framtidsutsikter hos människor och hjälpa fler att komma ut i egen försörjning, investera i skola, fritidsverksamhet, vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser, samt polis och rättsväsende. Klyftorna måste minska. Vi måste främja en snabbare integration, vad gäller såväl språk som kultur och lagar. För att klara detta kan vi inte just nu ta emot lika många migranter som förut. Detta är en komplex fråga som täcker många politikområden, och socialdemokratin har en helhetsbild som andra saknar. Vi ser kraften som finns inom varje individ, oavsett bakgrund, att bli en del i samhällsbygget, snarare än som en belastning. Det är det som är socialdemokratiska värderingar.  

Robert Höglund väljer att istället för att sakligt diskutera problem och lösningar reducera ner det hela till vidriga generaliseringar såsom “Ahmed och Muhammed skjuter vilt omkring sig”, och underlig kritik gällande migrationsministerns dialekt, i vad som känns mer som en artikel i syfte att väcka uppståndelse snarare än ett seriöst försök att faktiskt bidra till debatten. 

Vi är stolt ungdomsförbund till Sveriges mest levande och breda politiska organisation. En folkrörelse med tusentals kloka, öppensinnade medlemmar från alla bakgrunder, som tillsammans hjälps åt att ta fram den politik som är bäst för Sverige genom öppna och fria diskussioner. Förutsättningarna för en fortsatt konstruktiv debatt är dock att den är saklig, baserad i verkligheten och grundad i vårt partis gemensamma värderingar. Robert Höglunds artikel uppfyller inte någon av dessa förutsättningar. Vi är en organisation för unga, trots det måste vi säga att artikelns nivå på debatten känns långt mycket närmre sandlådan. Den artikeln representerar inte oss eller resten av Socialdemokraterna. Därför uppmanar vi Robert Höglund att om han känner även efter närmare reflektion att hans inlägg faktiskt tillför något, att signera sina debattinlägg endast som privatperson. Vi är inte ett stolt ungdomsförbund till Robert Höglund. 

 

 


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Tågtrafiken igång igen efter tillfälligt stopp

Fick se levande och döda fåglar

Fick se levande och döda fåglar

Effekten av bussnedläggningen: Dubbelt så lång restid

Effekten av bussnedläggningen: Dubbelt så lång restid

Dagbio för äldre nytt grepp i Söderköping

Dagbio för äldre nytt grepp i Söderköping

Hamnbron när den var öppningsbar

Hamnbron när den var öppningsbar
Visa fler