Väst måste trappa ner konflikten med Ryssland

En kyrkogård någonstans i Sverige. Debattören är kritisk till att Nato och Sverige "eskalerar" konflikten med Ryssland. Han  vill inte så "massbegravningar" av krigsoffer i Sverige.
En kyrkogård någonstans i Sverige. Debattören är kritisk till att Nato och Sverige "eskalerar" konflikten med Ryssland. Han vill inte så "massbegravningar" av krigsoffer i Sverige.

Debatt 17 mars 2023 09:49
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Idag står vi inför ett möjligt tredje världskrig. Kyrkoherdarna har fått order att förbereda massbegravning av dödsoffer i händelse av krig. Natochefen Jens Stoltenberg fruktar ett storkrig där Nato och Ryssland ställs mot varandra. Militära experter höjer det verbala tonläget. Samtidigt skickar västvärlden enorma mängder vapen till Ukraina vilket eskalerar konflikten med Ryssland ytterligare. Hur vore det om den svenska regeringen som företrädare för Sverige och som ordförande i EU öppet deklarerar att fred måste uppnås snarast, oavsett nuläge, och att konflikten med Ryssland måste trappas ner. Varför inbillar vi oss att militär upprustning och NATO-anslutning kan gynna fred? Hur vore det om USA slutade sin militära hegemoniska era och arbetade för en civilisation utan världsherravälde.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa