Varför är alla så rädda för klarspråk?

Vad hjälper det klimatet om du som vanlig svensk åker trampbil till jobbet när man i länder med 100-tals miljoner invånare som Kina, Pakistan, Indien och Nigeria använder vår jord och våra hav som en soptipp?

Debattören tror inte det skulle hjälpa klimatet ens om svensken åkte "trampbil" till jobbet. (Lillprinsen på bilden har inget med artikelns innehåll att skaffa. Avsikten är enbart att visa en trampbil)

Debattören tror inte det skulle hjälpa klimatet ens om svensken åkte "trampbil" till jobbet. (Lillprinsen på bilden har inget med artikelns innehåll att skaffa. Avsikten är enbart att visa en trampbil)

Foto: TT

Debatt2021-09-05 09:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kommer det sig att vissa personer är så avigt inställda till såväl positiva som negativa nyheter och forskarrapporter, med andra ord varför har somliga så svårt för att ta till sig ny fakta? 

Jag avser nu inte fördomar eller rent nonsens utan saklig fakta!

De två främsta exemplen på detta måste väl vara debatten kring invandringspolitikens "förträfflighet" eller om man så vill "totala misslyckande", exempel två gäller för den så kallade "klimatdebatten!

Om vi tittar på asylinvandringen så finns det idag i princip ingen som påstår att den är lönsam och bra för Sverige.

Rörande just detta så kan man ju för övrigt undra varför etablissemanget tidigare har valt att försvara "flyktingmottagningen" med att den skulle vara en ekonomisk vinst för samhället, jag menar varifrån kommer kravet på att det ska vara lönsamt att hjälpa "flyktingar"!?

Vidare, varför försvarade man tidigare flyktingmottagningen och asylinvandringen som om den var en ekonomisk vinst för samhället när vi nu i princip alla är smärtsamt medvetna om att media nu har svängt från att se: -Invandringen som en räddning för välfärden till frågan om - Hur välfärden ska klara av invandringen!?

Att det nu förhåller sig så finns det i princip ingen som motsätter sig!

Om vi sedan tittar på klimathysterin så finner vi i princip samma sak!

Vi svenskar ska sluta köra bensin och dieseldrivna bilar samtidigt som man i Kina varje vecka inviger ett nytt kolkraftverk! Vi svenskar ska även straffbeskattas så att vi vänjer oss av med att använda plastkassar, detta hade ju kunnat ses som vettigt om man även infört denna beskattning i Storbritannien där befolkningen är mer än fem gånger större än i Sverige. Eller varför inte i den kinesiska 11-miljornersstaden staden Wuhan vilken påstås vara ursprungsplatsen för Coronapandemin!

Med andra ord vad hjälper det klimatet om du som vanlig svensk åker trampbil till jobbet när man i länder med 100-tals miljoner invånare som Kina, Pakistan, Indien och Nigeria använder vår jord och våra hav som en soptipp?

För att återgå till det eviga tjatet om el-bilar här hemma så kunde vi i övrigt nyligen läsa om att av miljöpartiets riksdagspolitiker så finns det inte en enda som äger en elbil! MP:s språkrör Märta Stenevi äger inte någon bil, det gör dock hennes man som i sitt företag tycks äga tre stora diesel eller bensindrivna bilar! Parodin inom svensk politik saknar helt uppenbart allt vad gränser heter!

Nyligen så blev för övrigt MP:s Per Bolund inbjuden till SVT:s Aktuellt för att debattera slutförvaringen av kärnbränsle, han avböjde då sin medverkan. 

Detta gör i sin tur att såväl C som SD politiker lär förbereda en KU anmälan mot MP:s Bolund för att regeringen nu kör över de kommuner som har tagit störst ansvar för Kärnkraftfrågan i modern tid. Rörande ovanstående så är ju dock frågan om det inte är statsminister Stefan Löfven som ska KU-anmälas, för det är ju faktiskt han och hans socialdemokrater som har givit extremisterna och Bolund i MP fritt spelrum i energipolitiken!

Oavsett var man står politiskt så borde ju i alla fall 95 procent av befolkningen i vårt land finna det som aningen märkligt att ett parti som man inte har röstat på nu är dem som styr över vår vanvettiga energipolitik och de energiskatter som följer i dess spår!