Var går Jarls, Sjöbergs och Holtstads gränser?

Jimmie Åkesson säger att staten ska kunna riva moskéer. Jimmie Åkessons medvetna attack mot Sveriges alla muslimer spiller över på regeringen.

Centerpartiet i Norrköping ställer frågor om den styrande trion Eva-Britt Sjöberg (KD), Monica Holtstad (L), Sophia Jarl (M) har några gränser gentemot SD?

Centerpartiet i Norrköping ställer frågor om den styrande trion Eva-Britt Sjöberg (KD), Monica Holtstad (L), Sophia Jarl (M) har några gränser gentemot SD?

Foto: Axel Johansson

Debatt2023-12-08 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Han är inte främmande för att ändra i grundlagarna för att kunna särbehandla personer bara baserat på sin tro. 
När han gör det, så spär han också på den hotbild som redan finns mot svenskar och orsakar ännu mer spänning i ett allvarligt säkerhetspolitiskt läge. 

Att vilja avlyssna muslimer, riva moskéer och förbjuda religiösa föremål är inget annat än rasism i sin vidrigaste form. 

Det räcker inte med att bara ta avstånd från detta. Det krävs aktivt motstånd. 
Centerpartiet har länge frågat Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna var gränsen går mot Sverigedemokraterna. 

Nu borde gränsen vara nådd. Men nej. Tydligen inte. Makten verkar viktigare. 
Med varje utspel från SD-politiker förflyttas samtalet ännu längre i auktoritär riktning. Och från M, KD och L råder tystnad. 
Jimmie Åkesson har svarat på sitt utspel om att riva och avlyssna moskéer att det handlar om ”strömningar som destabiliserar det svenska samhället”. 

SD; s kommunalråd i Norrköping Christopher Jarnvall har i en intervju i Folkbladet (27/11) ställt sig bakom sin partiledares uttalande och tycker att det ”borde ha kommit tidigare” varför oron också finns här.  
SD destabiliserar det svenska samhället. Vi i Centerpartiet står istället varje dag upp för det svenska samhället, religionsfrihet, och humanism och manar våra kollegor i M, KD och L i såväl riksdagen som i Norrköpings kommun att göra detsamma.