Väljaropinionen är inte ett föredöme för sunt förnuft

Debattören har ringet emot bistånd till jordbävningens offer i t ex Turkiet eller krigsflyktingar från Ukraina. Däremot är han kritisk mot annat "bistånd till främmande folk och länder."
Debattören har ringet emot bistånd till jordbävningens offer i t ex Turkiet eller krigsflyktingar från Ukraina. Däremot är han kritisk mot annat "bistånd till främmande folk och länder."

Att ställa till med politisk oreda och därmed riskera ett extraval är föga lockande!

Debatt 5 mars 2023 08:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt SVT så ska nu Sverige avsätta åtskilliga miljoner kronor i hjälp till jordbävningsoffren i Turkiet och mångdubbelt mer till Ukraina för att stödja landet i dess kamp mot Putin. Detta ser jag som bra och riktigt när vi talar om stöd i nöd och krissituationer.

Men att som statsmakten i övrigt årligen avsätta cirka 50 miljarder kronor av våra skattemedel i rena "bidrag" till omvärlden är något helt annat. Det är ju faktiskt inte statens och regeringens egna pengar som år efter år ges bort utan dom svenska skattebetalarnas!

Med vilken rätt har dom röda och blå regeringarna tillåts att göra det?

Vad är det som gör att det ses som mer ädelt och rätt att årligen lägga 50 miljarder kronor i bistånd till främmande folk och länder än på vår egna befolkning? Varför ska vi alltid själva ge men aldrig få? Varför är det fel att lägga några av dessa bidragsmiljarder på det svenska folkets tandvård? Samma sak såg vi när det gällde EU:s Coronabidrag. Löfven och S-regeringen skrev gladeligen på för att ge bort och låna ut 150 miljarder till EU:s bananrepubliker. 

Fast det där med kostnader och kronor förefaller ju inte vanligt folk förstå. Vi ser det gång efter annan, elpriserna är ett exempel.

När dom rödgröna stängde ner våra kärnreaktorer applåderade dom rödgröna väljarna, men när el-räkningarna kom så ville dom att den nya regeringen skulle kompensera dem för följderna för den energipolitik som dom själva tidigare lagt sin röst på!?

Enligt väljaropinionen som knappast kan ses som ett föredöme för sunt förnuft så vill nu väljarna ha mer av den tidigare rödgröna regeringens verklighetsfientliga politik. Ärligt talat: -Tror någon på att det svenska folket vill ha tillbaka dom rödgröna?

Visst väljaropinionen säger att så är fallet men denna "opinion" kan ju som sagt omöjligt ses som ett facit för sunt förnuft med allt vad det innebär!

Till er som retar er på att SD inte infriar sina vallöften så är svaret att:- SD sitter inte i regeringen! Vad vi i SD kan göra är att driva på regeringen för att verkställa de politiska beslut som dom vunnit vårt stöd på, att M, KD och L gör sitt bästa för att förhala innehållet i Tidöavtalets 200 reformförslag som vi kommit överens om är inget vi i SD kan göra någonting åt just nu!

Att ställa till med politisk oreda och därmed riskera ett extraval är ju med tanke på ovanstående väljaropinion och opinionssiffror föga lockande!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa