SSU i Norrköping tycks vilja införa censur i partiet

SSU har missförstått mig totalt. Om det är medvetet, omedvetet eller om jag uttryckt mig dåligt må vara osagt.

Robert Höglund var SSU:are i Nynäshamn på 1960-talet.

Robert Höglund var SSU:are i Nynäshamn på 1960-talet.

Foto: Olof Ohlsson

Debatt2021-03-11 09:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det socialdemokratiska ungdomsförbundets styrelse i Norrköping skriver om mig på Folkbladets debattsida den 6 mars.

Partivänner skall inte få underteckna sina insändare med ”S” tillsammans med sitt namn, menar SSU i Norrköping bland annat.

SSU har missförstått mig totalt. Om det är medvetet, omedvetet eller om jag uttryckt mig dåligt må vara osagt. 

Min debattartikel i Folkbladet den 27 februari handlade om varför det går dåligt för S i opinionsundersökningarna. Dessutom varför många väljare gått över till SD. Svaret har två huvudanledningar. Invandringen och kriminaliteten. Jag menar att vi (S) inför nästa val måste sätta ner foten ordentligt och ge väljarna klara besked hur vi skall ha det med dessa frågor. Se på Moderaterna. De har fattat galoppen och redan  fått förlig vind i opinionsseglen. 

”Vanligt  folk” och vi som varit med ända sedan det gamla svenska folkhemmets tid och senare det socialdemokratiska välfärdssamhällets tid ser problemen som kom till oss i samband med det mångkulturella samhällets tillkomst. Inte trodde väl Olof Palme och alla andra i riksdagen, under 1970-talet, som röstade för att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land att vi några decennier senare skulle få ta hand om saker som könsstympningar av flickor, sk hedersrelaterat våld ,barngiften och tvångsgiften av allehanda slag .  Samma sak med kriminaliteten. Därmed inte sagt att alla invandrare är kriminella och att alla invandrare låter könsstympa sina flickor. Invandrarna som människor är det givetvis inga fel på, men de seder å bruk de har med sig gillas ej av hederlig svensk. Obs, för klarhetens skull; inte alla invandrare, utan de som kommer från Mellanöstern och Afrika. 

Beträffande migrationsministerns svårigheter att uttrycka sig förståeligt  kan jag notera att TV på senare tid låter texta hans tal i TV-rutan.  Jag kan alltså inte ha helt fel om hans problem  att förstås och nå ut till hela svenska folket. Jag har varit socialdemokrat sedan 1959. Under 1960-61 var jag ordförande i en av landets dåvarande största SSU-klubbar. SSU-Nynäshamn.  Vi hade 103 medlemmar de åren. Hur många har Ni, nu  i Norrköping ? Åren strax därefter var jag ombudsman/kassör i Stockholms läns socialdemokratiska ungdomsdistrikt. Jag kommer inte att gå med på SSU:s barnsliga krav om att inte sätta ut S-et under mina insändare och debattinlägg.

Marcus Hägglund ärr SSU:are idg i Norrköping.
Marcus Hägglund ärr SSU:are idg i Norrköping.