Så kan antalet arbetsplatser växa och utvecklas

Vår undersökning visar att en tredjedel av dessa företag vill anställa fler om vissa hinder tas bort. Till exempel genom ett förenklat växa-stöd som gör det enklare att anställa. Dessa förändringar har potential att skapa 1 000 nya arbetstillfällen.

Miljarder kronor avsattes till "växastödet". Men bara en tiondel har använts. Det visar att stödet är felkonstruerat; det hävdar dagens debattör.

Miljarder kronor avsattes till "växastödet". Men bara en tiondel har använts. Det visar att stödet är felkonstruerat; det hävdar dagens debattör.

Foto: Genrebild

Debatt2022-04-10 07:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Växa-stödet infördes 2017 för att göra det lättare för de minsta företagen att anställa sin första medarbetare. Av de miljarder kronor som avsattes har mindre än en tiondel betalats ut, vilket visar att stödet i sin nuvarande form inte fungerar som det var tänkt. Endast 7,5 procent av de företag som deltog i vår undersökning har använt stödet.

Siffror som SCB har tagit fram på uppdrag av Björn Lundén visar att småföretag med färre än tio anställda sysselsätter 14 643 personer i Östergötland, att jämföra med 10 604 personer i företag med 10–49 anställda. Det finns även minst 3 000 företag som inte har några anställda alls. Vår undersökning visar att en tredjedel av dessa företag vill anställa fler om vissa hinder tas bort. Till exempel genom ett förenklat växa-stöd som gör det enklare att anställa. Sammanlagt har dessa förändringar potential att skapa 1 000 nya arbetstillfällen i länet.

Vi föreslår därför att:

Gränsen för tidigare utbetalda ersättningar höjs till 50 000 kr

I dag är gränsbeloppet 5 000 kronor, vilket betyder att tidigare utbetalningar till en enda sommarjobbande ungdom gör att man inte klassas som växa-företag. Detta hämmar såväl nya anställningar som ungdomars möjlighet att få sommarjobb.

En löpande kvalificeringsperiod om ett kalenderår ersätter brytpunkten 1 januari 2017

Det är orimligt att soloföretag ska straffas under 2022 för att de haft en anställd under hösten 2017. En löpande period om ett kalenderår i taget ger en rättvisande bild av företagets förutsättningar och behov. Har företaget krympt bör det få en chans att växa igen.

Växa-stödet knyts till en anställning, inte till en enskild person
 
Om den nyanställda i växa-företaget slutar efter några månader försvinner också möjligheten att få växa-stöd för en ny anställd. Växa-stödet bör i stället kopplas till en anställning och inte till en viss person.

De flesta nya jobben skapas i småföretagen. De är även mer benägna att stå för det första jobbet för människor som har invandrat till Sverige och för andra som står långt från arbetsmarknaden.

Småföretagen kan bidra till att bryta arbetslösheten, bli en integrationsmotor och hjälpa nyanlända in i det svenska samhället. Ge småföretagen chansen att skapa nya jobb – förenkla växa-stödet.

Småföretagen kan med rätt stöd för att växa bli betydelsefulla "arbetsförmedlingar" för tusentals nya medarbetare.
Småföretagen kan med rätt stöd för att växa bli betydelsefulla "arbetsförmedlingar" för tusentals nya medarbetare.