Polisens signal är främst att våld och hat lönar sig

En bild från upploppen i Navestad i Norrköping under påsken 2022.
En bild från upploppen i Navestad i Norrköping under påsken 2022.

Enligt dokument som DN hänvisat till så är det enligt polisen bara Koranen av alla religiösa skrifter som ska skyddas från att brännas.

Debatt 2 april 2023 08:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När SVT och SR nu gör en sak av förra årets "Påskupplopp" så gör man flera fel. 

Detta upplopp handlade inte om Påsken, inte heller om den svenska polisens misslyckanden om att få stopp på dom islamistiska upploppsmakarna.

Vad det handlade om var att "Rasmus Paludan" då valde att protestera mot islams inflytande i Sverige och övriga västvärlden genom att elda upp islams heliga skrift koranen.

Visst kan brännandet av koranen provocera och reta upp troende muslimer men sedan när får inte religiösa och politiska övertygelser ifrågasättas och kritiseras?

Det Paludan protesterar emot är islams utbredning i samhället, samma islam vars dödsdomar och kvinnoförtryck som vi själva och våra regeringar av och till fördömer och kritiserar.

När Rasmus Paludan kritiserar islam så har det ingenting med rasism att göra då islamister precis som kommunister och nazister är människor som av fri vilja har tytt sig till en ideologi, dom tillhör således ingen "ras"!

Att med detta i åtanke göra "rasism" av Paludans fullt lagliga protest mot islam samt därmed även ursäkta upploppen i Norrköping och i andra städer det blir ju bara löjligt.

Löjligt och dumt blir det även då SVT vill ge sken av att polisens agerade och bristande taktik var huvudorsaken till det då eskalerande våldet!

Vad hela problematiken handlar om är ju att invandrade och lättstötta islamister 2022 utsatte svenska poliser för mordförsök genom att försöka stena dem till döds. Men det får vi bisarrt nog inte säga?

Att som polismyndigheten nu gå ut med ett förbud mot att bränna koranen och bara denna skrift klarar ingen juridisk prövning.

Enligt dokument som DN hänvisat till så är det enligt polisen bara Koranen av alla religiösa skrifter som ska skyddas från att brännas.

Således så är det med andra ord helt okey att elda upp kristna, judiska och buddistiska skrifter, men ve den som eldar upp en koran i Sverige. Polisens rättsavdelning har med andra ord helt på eget bevåg infört ett selektivt hädelseförbud, ett förbud som bara skyddar koranen?

Polismyndigheten tycker alltså att vi ska ta hänsyn till den religion och dess följare som vid förra påsken misshandlade och försökte mörda svenska poliser samt brände upp deras fordon!

Vilka signaler genererar detta till dom muslimska våldsverkarna? 

-Jo att våld lönar sig


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa