Märkligt med högt förtroende för statsministern

Märkligt nog skrivs det mycket lite om vad S har åstadkommit under de senaste åtta åren.

Stefan Hagfeldt har ett långt förflutet som politiker för Moderaterna i Norrköping. Nu kliver han in i valdebatten med ett kritiskt inlägg om S politik.

Stefan Hagfeldt har ett långt förflutet som politiker för Moderaterna i Norrköping. Nu kliver han in i valdebatten med ett kritiskt inlägg om S politik.

Foto: Niclas Sandberg

Debatt2022-08-05 08:54
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det ökade våldet och brottsligheten har fört med sig att många är rädda för att gå ut. Turister har börjat bli försiktiga om de överhuvudtaget vågar besöka Sverige. Statsminister Magdalena Andersson säger att hon skall vända på varje sten. Självklart skulle det ha varit mycket bättre om hon istället gjort konkreta åtgärder för att minska de stora problemen. Enligt opinionsundersökningar har Magdalena stort förtroende bland väljarna. Detta är minst sagt märkligt efter alla hennes U-svängar. Hon har hånat oss moderater för våra förslag för att sedan i många fall bytt åsikt och istället valt att följa dem. I december när Ulf Kristersson föreslog kärnkraft som en väg ut ur elbristen svarade Magdalena följande: -Det är bara tomma tunnor som skramlar. Nu har regeringen bett Strålsäkerhetsmyndigheten att ta fram regler som gör att både befintlig och framtida kärnkraft kan nyttjas. Andra stora U-svängar är först nej till vapen till Ukraina sedan ja. Ännu mer graverande är först ett kraftfullt nej till Nato-medlemskap för att sedan säga ja. Vi har drivit regeringen framför oss längs hela mandatperioden. Hur blir nu nästa valperiod? Redan idag känner väljarna av ökad inflation med högre matpriser, mycket höga bränslepriser, rekordhöga energipriser och stigande räntor och därmed dyrare lån. Dessutom förbereder S ökade skatter. Olika kapitalskatter diskuteras och de som bor i småhus kan på nytt drabbas av fastighetsskatt. Det finns mycket att tänka på när man lägger sin röst den 11 september.