Jag är stolt över at vara en del av SFI i Söderköping

Zulmay Afzali är lärare på SFI i Söderköping.

Zulmay Afzali är lärare på SFI i Söderköping.

Foto: Folkbladet

Debatt2023-06-03 08:51
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I SFI Söderköping möts vi inte bara med ett ordinärt program för svenska för invandrare. Här finner vi ett tryggt och engagerande lärande miljö där varje elev känner sig välkommen. Att lära sig ett nytt språk är en utmaning, men här i Söderköping tar våra lärare uppdraget på allvar och ser till att varje elev får en skräddarsydd erfarenhet.

Det som gör SFI Söderköping unikt är dess insats för att involvera elever på olika sätt, exempelvis genom våra språkkaféer. Dessa samlingar ger eleverna möjlighet att öva på det nya språket i en avslappnad atmosfär, vilket hjälper dem att få förtroende och känna tillhörighet.

Utöver detta strävar vi efter att bjuda in hälsoexperter - våra så kallade "hälsakommunikatörer" - att tala med eleverna om viktiga ämnen som hälsa och stresshantering. Dessa sessioner ger eleverna möjlighet att förstå vikten av hälsa och välbefinnande på en djupare nivå.

Inom ramen för utbildningsplikten erbjuder vi grundläggande lektioner i ämnen som matematik, datorkunskaper och samhällskunskap. Vår SFI-resurs är dessutom ständigt redo att bistå med att skapa CV, personliga brev och även med att söka jobb.

Jag är stolt över att vara en del av denna institution, och jag är imponerad av det fantastiska arbete som mina kollegor utför varje dag. Tillsammans hjälper vi människor att hitta sin plats i Sverige, att förstå vårt språk, vår kultur och vårt samhälle. Vi arbetar outtröttligt för att göra SFI Söderköping till mer än bara en skola - till ett hem, till en gemenskap. Vi är SFI Söderköping, och vi hälsar alla nya studenter välkomna.