Inte bara dumt av LO: även helt utan trovärdighet

För ett par veckor sedan så meddelade IF Metalls förbundsstyrelse att man avsätter den nyvalde ordföranden Ulf Karlström för fackförbundets avdelning Råjärn på SSAB i Luleå.

Debatt 13 februari 2022 07:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Orsaken till beslutet är att han är politiskt engagerad i Sverigedemokraterna. Enligt LO:s ordförande Susanna Gideonsson som stödjer beslutet så beror detta på att SD "inte står upp för allas lika värde"!

När hon i SVT:s Aktuellt ombads att ge ett konkret exempel på ett politiskt förslag från SD som visar att partiet inte står för "allas lika värde", så svarade Gideonsson: Vinster i välfärden!?

 

Vidare så hänvisade hon även helt ogenerat till att uteslutningen finner ett stöd i fackliga beslut på alla förbundskongresser samt i LO:s egna kongress. Föga överraskande, detta eftersom samtliga ledande poster inom våra fackförbund är vigda för goda och lojala socialdemokrater. 

Vilket även är orsaken till att man på alla framtida LO-kongresser alltid kommer att fatta exakt samma kongressbeslut, inga SD sympatisörer på ledande positioner inom LO! Vad fackförbundets alla 100 000-tals medlemmar tycker eller vilka politiska sympatier dom hyser är irrelevant för socialdemokratiska LO.

Inom vänstern och socialdemokratin så talas det vitt och brett om "solidaritet" och "allas lika värde", vilket bara kan ses som floskler och tomma ord som dammas av när de passar och gynnar dem själva och ställer andra i dålig dager. Inom LO så visar man bara solidaritet med dom som röstar rött. Att hysa andra politiska sympatier är inte bara ett brott mot den omtalade "rätta värdegrunden" utan innebär även att man diskvalificerar sig från att omfattas av "allas lika värde"!  Rörande just floskler och rent trams, minns ni Aftonbladets och socialdemokraternas gemensamma kampanj "Gilla olika"?

Vi förmanades och mästrades då till att "gilla" allt och alla som var oss främmande, kampanjen omfattade allt från folkslag, religioner och till för oss svårbegripliga kulturer och sedvänjor, allt skulle oavkortat "gillas"! Alla utom just vi sverigedemokrater skulle "gillas" i det kulturberikade och mångkulturella svenska samhället!

Då diskvalificerades vi för vår "olika" och "främlingsfientliga rasistiska" politik. Det vill säga exakt samma "värdegrundsfientliga" politik som LO:s socialdemokrater nu själva mer eller mindre har kopierat, idag faller vi på "vinster i välfärden"!? LO:s förklaring till avsättandet av Ulf Karlström är inte bara dum, den saknar helt enkelt tillstymmelse till trovärdighet!

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Juno Blom om Sneckers uttalade: "Det skapar en rädsla"

Juno Blom om Sneckers uttalade: "Det skapar en rädsla"

"Det är viktigt att lyfta fram andra krafter"

"Det är viktigt att lyfta fram andra krafter"

Kommunen lanserar kampanj för ökat valdeltagande

Kommunen lanserar kampanj för ökat valdeltagande

Lugna men aktiva demonstrationer mot AfS:s torgmöte

Lugna men aktiva demonstrationer mot AfS:s torgmöte