Hallå Norrköpingspolitiker - vill ni bli omvalda?

Norrköpings kommun är inne i årets löneöversyn tillsammans med oss fackliga representanter.

Lisa Fredriksson ordförande i Vision Norrköping.

Lisa Fredriksson ordförande i Vision Norrköping.

Foto: Privat

Debatt2022-02-05 07:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I år pratas det igen om en löneökning som i realiteten innebär att de som väljer att arbeta för Norrköpings kommun får en reallönesänkning för varje år de arbetar vidare. Inflationen är större än den mycket magra löneökningen och vi kommer ha allt fler medarbetare som har svårt att få ihop sin ekonomi.
Norrköpings kommun har sedan länge legat lågt lönemässigt och har istället försökt att kompensera medarbetarna med andra förmåner för att ses som en attraktiv arbetsgivare. Nu räcker inte det till längre. Våra medlemmar vill ha löner som följer inflationen! 
Våra medlemmar leder och administrerar välfärden. Våra medlemmar har kämpat vidare under en flerårig pandemi. Och nu möts våra medlemmar åter igen med ett hån till löneökning från er politiker. Det är hög tid att prioritera om kommunens budget och prioritera det som verkligen är kärnan i Norrköping, nämligen medarbetarna. 
Vi fackliga representanter har berättat, påvisat, diskuterat, skrivit artiklar, argumenterat och tagit kontakter med både arbetsgivare och politiker för att komma till rätta med det här bekymret. Vi står inför stora problem vad gäller kompetensförsörjning under de kommande åren. Det absolut starkaste incitamentet de flesta av oss har för att gå till jobbet är att vi får en bra lön. Den här bollen har vi tappat i Norrköping, och ni politiker behöver ta ert ansvar här. Vi accepterar inte reallönesänkningar längre. 
Vi i Vision kommer vänta vid telefonen för att starta en dialog mer er. Tillsammans kan vi lösa det här bekymret. Ring oss.