Fantastiskt oacceptabelt med Stefan Löfven

När Stefan Löfven till sist slängde in handduken och lämnade över partiledarposten till Magdalena Andersson så kommenterade han detta med att:- Det har varit sju fantastiska år!

Debatt 21 november 2021 07:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att Löfvens tid vid makten skulle gå till historien som "sju fantastiska år" faller på sin egen orimlighet. För om allt nu varit så bra; hur kommer det sig då att hans vanligaste fras vid makten har varit att "det är oacceptabelt"?

Låt oss sakligt och som man säger "källkritiskt" granska Stefan Löfvens "sju fantastiska år"? Ett av Löfvens vallöften var att vi skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet, vi har sedan detta uttalande dalat från plats 12 till 22 av unionens 27 medlemsländer.

Löfven och regeringen hävdar dock att Sverige nu ligger i topp om man ser till "sysselsättningsgrad", nu är det ju bara som så att alla som i Sverige arbetar en timma per vecka bokförs som "sysselsatta"! Alla med minsta vett begriper dock att det är förtvivlat svårt att sätta ett likhetstecken mellan att vara "sysselsatt" och "självförsörjande". Rörande arbetslöshetssiffrorna så torde dessa vara värre än vad man kan läsa sig till.

Denna slutsats drar jag efter att själv ringt upp Statistiska centralbyrån (SCB) för att få korrekta arbetslöshetssiffror. Efter att i närmare en timma ha talat med en mycket tillmötesgående person på SCB så fick jag svaret att han helt enkelt inte kunde få fram några korrekta och tillförlitliga siffror på antalet arbetslösa i Sverige.

 

Detta beroende på att reglerna för vem och vilka som räknas som arbetslösa har gjorts om under Löfvens regeringstid! SCB:s "språkrör" hade dock humor då han avslutade sin jakt i databanken på arbetslössiffror med:- Låt mig säga så här, vi har idag garanterat fler arbetslösa / icke självförsörjande personer än i "tidigare statistiskt mätbara tider"! 

Annat att ta in är att dom offentliga utgifterna i Sverige ökat med 600 miljarder kronor, vidare så har det slagits rekord i antalet mord per år vilket även har fått den uppmätta otryggheten i samhället att slå nya rekord! Utöver detta så har polisbristen bara förvärrats, visst aningen fler poliser har utbildats men då avgångarna precis som invandringen samtidigt har ökat så minskar antalet poliser per invånare. Samtidigt så har vi under Löfvens tid vid makten likt ett simpelt U-land drabbats av något så primitivt som elbrist och cementbrist!

 

Eländet slutar inte här, för precis som med arbetslösheten har Löfvens regering även sett till att manipulera siffrorna rörande dom svenska elevernas kunskapsnivå.

För att få den svenska skolan att framstå som bättre än vad den är i Pisamätningarna där elevernas kunskapsnivå rangordnas, så har Sverige kritiserats för att systematiskt ha undantagit lågpresterande elever från dom internationella proven.

 

Under Löfvens tid vid makten så har även skattetrycket över så väl vanligt folk som företagen ökat med 66 miljarder kronor per år, trots detta så lyser samhällsförbättringarna med sin frånvaro. Vill man gräva djupare i allt elände som skett under Löfvens "sju fantastiska år" vid makten så kan man ju titta till Sveriges extrema antal dödsfall under Coronapandemin jämfört med övriga nordiska länder samt vår i princip obefintliga beredskap. Annat att ta in är ju bostadsbristen som Löfven lovade bygga bort, detta lär dock bli tämligen marigt utan varken cement eller el! En positiv sak har dock Stefan Löfven uträttat, och det är att ha förpassat S opinionssiffror till nya bottennivåer!

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Vi ska inte skämmas för vår vapenindustri

Vi ska inte skämmas för vår vapenindustri
Medicin

Hallengren: Jämför inte apkoppor med covid

Hallengren: Jämför inte apkoppor med covid
Nato

Natos Top Gun: Ni kommer att lära oss mycket

Natos Top Gun: Ni kommer att lära oss mycket

Widar Andersson: Realpolitiska bataljer för att säkra fred och frihet

Profilbild
Politik

Finland räknar med utdragen Natoprocess

Finland räknar med utdragen Natoprocess
Visa fler