Det som var rasistiskt blir plötsligt helt okej

Statsministerns utspel känns som en milstolpe i logiskt tänkande.

Jimmie Åkesson och Magdalena Andersson vill samma saker enligt debattören. Den ene får ris medan den andra får ros.

Jimmie Åkesson och Magdalena Andersson vill samma saker enligt debattören. Den ene får ris medan den andra får ros.

Foto: TT/Montage Widar Andersson

Debatt2021-12-19 09:54
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Enligt SVT så säger nu statsminister Magdalena Andersson att fler utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas, i sak bra och inget att förvånas eller reagera över. Det är nämligen ingenting annat än sunt förnuft! Vad man dock kan och bör reagera över är att statsministern inte kan svara på om förslaget lagts fram om MP varit kvar i regeringen, med andra ord var och är makten fortfarande viktigare än sunt förnuft för socialdemokraterna.

Att detta utspel från Magdalena Andersson nu inte upprör etablissemanget är bara ett bevis för att det viktiga är inte vad som sägs, utan vem som säger det och när det sägs! När en sverigedemokrat talar om utvisningar är det rasism. När en S-statsminister talar om utvisningar är det helt ok!

Tragikomiskt nog så kommer nu socialdemokraternas sympatisörer att se utspelet "om att fler kriminella utlänningar ska utvisas" som ett tecken på handlingskraft, en handlingskraft som hennes föregångare Löfven bevisligen då saknade. Men lek nu med tanken att Stefan Löfven suttit kvar som partiledare för S och förlorat nästa val?

Vad hade Socialdemokraterna, dess väljare och SVT då sagt om förslagsvis Jimmie Åkesson som migrationsminister gått ut med exakt samma politiska utspel som vår nya statsminister nu gör?

Nu är det ju i och för sig en viss skillnad i att göra politiska utspel och att visa handlingskraft. Många röster kan ju vinnas med vad Magdalena Andersson "har sagt" medan vad hon gjort" är mer höljt i dunkel. 

Det märkliga med svensk politik är att i princip allt som vi sverigedemokrater förordar är "rasistiskt och främlingsfientligt" tills den dag något annat parti anammar samma synsätt, då blir plötsligt den tidigare så "rasistiska och värdegrundsfientliga" politiken legitim!

Socialdemokraterna och hela det politiskt korrekta etablissemanget har till leda gapat sig hesa om att vi sverigedemokrater "inte ser till alla människors lika värde"! Helt sant, en mördare eller våldtäktsman kan omöjligt ha samma värde som dess offer!

Därför är det inte utan att vår nya statsministers utspel om att utvisa kriminella utlänningar känns som en milstolpe när det gäller logiskt tänkande, plötsligt ser inte heller socialdemokraterna "alla människors lika värde" som ett hinder för att använda sig av sunt förnuft i beslutsfattandet! Men som sagt, att vara stor i orden är en sak; att skrida till handling och få något uträttat är något helt annat!

Magdalena Andersson omnämns på flera sätt i denna debattartikel av sverigedemokraten Johnny Hornbrink.
Magdalena Andersson omnämns på flera sätt i denna debattartikel av sverigedemokraten Johnny Hornbrink.