Danielsson är en viktig kraft för Sveriges arbetskraft

Detta visar tydligt att rätt personer på rätt platser i Europaparlamentet kan göra verklig skillnad för arbetsmiljön och löntagarnas rättigheter.

Johan Danielsson står på andra plats på den socialdemokratiska valsedeln i EU-valet i juni 2024.

Johan Danielsson står på andra plats på den socialdemokratiska valsedeln i EU-valet i juni 2024.

Foto: Lena Leffler

Debatt2023-12-02 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

LO-distriktet i Norra Sverige uttrycker sin glädje över att vår kandidat Johan Danielsson är på plats två på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentsvalet 2024. Med en imponerande bakgrund och en tydlig agenda för att skydda svenska arbetstagares intressen i Europa, representerar Danielsson en viktig röst för landets arbetskraft. 

– Jag är stolt över att vara en av socialdemokratins kandidater till Europaparlamentet. Jag är ännu stoltare över att få förtroendet att slåss för svenska löntagares intressen i Europa. Nu står en enad arbetarrörelse redo, uttryckte Johan Danielsson efter nomineringen. 

I sitt arbete som EU-parlamentariker mellan 2019 och 2021 har Johan Danielsson redan visat på sin handlingskraft och förmåga att påverka. Han har varit en pådrivare för att skärpa EU:s gränsvärden för cancerframkallande ämnen på arbetsplatser och för att införa en nollvision mot dödsolyckor på arbetsplatser i hela Europa. Detta visar tydligt att rätt personer på rätt platser i Europaparlamentet kan göra verklig skillnad för arbetsmiljön och löntagarnas rättigheter. 

Inför det kommande EU-valet 2024 uppmanar LO att stödja Johan Danielssons kandidatur. Med endast 55,3 procent valdeltagande i det senaste Europavalet 2019 är det nödvändigt att öka engagemanget för att säkerställa att de som representerar svenska arbetstagare i EU verkligen förstår och arbetar för deras bästa. 

LO-distriktet i Norra Sverige ser fram emot att ha en stark röst som Johan Danielsson i Europaparlamentet och ser detta som en möjlighet att påverka positiva förändringar för svenska löntagare i en alltmer komplex och globaliserad värld.  

Dock vill vi även uttrycka en saknad av att inte ha en representant från vårt distrikt på en valbar plats i listan, särskilt med tanke på de omfattande industrisatsningarna som planeras i Norrbotten och Västerbotten. De stora förändringarna och utvecklingen i dessa regioner kräver en röst från norra Sverige för att säkerställa att våra specifika behov och utmaningar får den uppmärksamhet de förtjänar på den europeiska scenen. Att ha en företrädare från vårt distrikt på listan skulle inte bara vara en symbol för regional representation utan också en konkret möjlighet att påverka beslut som direkt påverkar vårt samhälles framtid och dess arbetstagare. 

LO-borgen vid Norra Bantorget i Stockholm ger sitt stöd åt Johan Danielsson i valet till EU-parlamentet.
LO-borgen vid Norra Bantorget i Stockholm ger sitt stöd åt Johan Danielsson i valet till EU-parlamentet.