Avgörande insatser för att lyckas bättre i arbetslivet

Sommar-SFI är ett bevis på Nyströmska skolans engagemang för elevernas utveckling och integration.

Zulmay Afzali arbetar som lärare på Nyströmska skolans undervisning i svenska för invandrare. Verksamheten pågår även under somamen, skriver Afzali i Folkbladet idag.

Zulmay Afzali arbetar som lärare på Nyströmska skolans undervisning i svenska för invandrare. Verksamheten pågår även under somamen, skriver Afzali i Folkbladet idag.

Foto: Patrik Selsfors

Debatt2024-07-28 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under sommaren fortsätter SFI-undervisningen på Nyströmska skolan i Söderköping med målet att säkerställa kontinuerlig språkutveckling och integration för eleverna. Nyströmska skolan erbjuder både traditionella SFI-lektioner och praktiska aktiviteter som ger en djupare förståelse och erfarenhet av det svenska samhället och kulturen. Sommar-SFI, som inleddes vecka 27, har mött stor framgång och involverar eleverna i olika stimulerande aktiviteter såsom besök på lokala företag, kulturinstitutioner och naturutflykter.

Vecka 29 ägnades åt distansundervisning, vilket gav eleverna möjlighet att förbättra sina digitala färdigheter, en kritisk aspekt i dagens samhälle. Denna undervisning är essentiell för att utveckla de färdigheter som krävs för framtida distansutbildningar och arbetsmöjligheter. Eleverna lärde sig att hantera olika digitala verktyg och plattformar, vilket är avgörande för att lyckas i arbetslivet.

Under vecka 30 och 31 arbetar eleverna självständigt med en bokuppgift. Denna period möjliggör reflektion och fördjupning i läsmaterialet, som sedan kommer att diskuteras och analyseras i klassrummet vid återkomsten i vecka 32. Denna metod att läsa och skriva om böcker är inte bara ett sätt att förbättra språkkunskaperna utan även ett verktyg för kulturell integration.

Sommar-SFI är ett bevis på Nyströmska skolans engagemang för elevernas utveckling och integration. Genom att kombinera språkinlärning med praktisk och digital kompetensutveckling, strävar skolan efter att ge sina elever de bästa möjliga förutsättningarna för en framgångsrik framtid. Detta program är ett konkret exempel på hur utbildning kan anpassas för att möta elevernas behov och främja en starkare gemenskap.