Felsökning tycks pågå i evigheters evighet

Därefter sänker sig dödens tystnad över Kontaktcentret och INGENTING händer på hemsidan. Och det är inte raketforskning det är fråga om.

Enligt nsändarskribenten väntar inget annat än "dödes tystnad" för den medborgare som vill få information från Norrköpings kommuns kontaktcenter.

Enligt nsändarskribenten väntar inget annat än "dödes tystnad" för den medborgare som vill få information från Norrköpings kommuns kontaktcenter.

Foto: Oskar Sundgren

Debatt2021-12-18 07:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur länge ska Norrköpings kommun fortsätta att låtsas att de har ett diarium över kommunala handlingar på sin hemsida? Frågan kan förefalla märklig; jag förstår det. Men saken är faktiskt den att diariet i Norrköpings kommun inte alls lever upp till de offentlighetsprinciper som grundlagen ger oss rätt till. Diariet finns till för att vi som medborgare ska kunna använda oss av det för att kunna utöva våra demokratiska rättigheter.  

Sedan flera år tillbaka har det funnits en ruta på hemsidan med följande budskap:
För närvarande kan det vara problem med att söka i diariet och/eller att öppna dokument. Felsökning pågår och vi jobbar för att få en lösning på plats så snart som möjligt. 


När man påpekar det ohållbara i att hantera den grundlagsskyddade offentlighetsprincipen på det här nonchalanta sättet hamnar man i en helt Kafkaartad situation. Kontaktcentret svarar:
Tack för att du hör av dig!
Jag har skickat ditt meddelande vidare till mina kollegor som ansvarar för diariet.
Önskar dig en trevlig helg!
Vänliga hälsningar
NN, Kontaktcenter


Därefter sänker sig dödens tystnad över Kontaktcentret och INGENTING händer på hemsidan. Och det är inte raketforskning det är fråga om. Kolla med lilla Söderköping - de är inte världsbäst på allt här i världen men de kan i alla fall lägga ut både föredragningslistor och protokoll till sina nämndsammanträden. I Norrköping pågår felsökning - i evigheters evighet eller...?