Vid 21-tiden på torsdagskvällen avslutades en pressträff om varslen i Norrköping. Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) och landshövding Elisabeth Nilsson ledde presskonferensen i Norrköpings rådhus.
Jag var där.
På kort tid har sammanlagt ungefär 600 medarbetare på tre företag fått besked om att deras arbeten och inkomster är i högsta fara. Whirlpool, Vitamex och Seco Tools har meddelat att de avser att flytta produktionen till andra platser på jordklotet.
Landshövding Elisabeth Nilsson ska leda gruppen som på bästa möjliga sätt ska samordna det offentligas stöd i den svåra situation som ett stort antal Norrköpingsbor hamnat i. I aktionsgruppen ingår även personer från Arbetsförmedlingen, regionförbundet Östsam och från Norrköpings kommun.
Stjernkvist och Nilsson anslog en positiv attityd. Varslen är en svår prövning för de som drabbas. Men Norrköpings kommun kommer att klara av påfrestningarna. Borta är de dramatiska utspelen från tidigare - och det ska sägas mer dramatiska - varsel som drabbat Norrköping då det på första majmöten talades om bojkott mot det då nedläggande företaget Ericssons mobiltelefoner.
Det som står i centrum nu är attityden att "vi kommer att klara av det här". Att jobb försvinner och flyttas är givetvis olyckligt och påfrestande. Men både Nilsson och Stjernkvist betonade att Norrköpings arbetsmarknad växer, att antalet nyanmälda jobb ökar och att flera företag expanderar och söker nya medarbetare.
Det är helt rätt attityd i mina ögon. Norrköping är inte längre en stad som är helt beroende av ett litet antal storföretag. Medarbetarnas kompetens och nyanställningsbarhet är betydligt högre i dag än vad som gällde på 1990-talet. Då var då. Nu är nu.
Den arbetsmarknadsregion som Norrköping ingår i nuförtiden ska kort sagt klara av företagsflyttar och nedläggningar genom expansion och företagsinflyttningar. På individnivå krävs självklart riktat stöd i många fall. Men det kommer man att klara av.