Hunt gick loss på allvar

Blogg2015-02-19 11:46

IFK Norrköping är på väg att skicka ut en ny talang i Europa. Anfallaren Dzenis Halilovic närmare bestämt. 18-åringen som testat med Bochum och Stuttgart tidigare nobbade båda klubbarna och ser i stället ut att hamna i Schweiz.

- Det stämmer att jag är här, men jag vill inte säga vilken klubb det är. Jag har medvetet valt att inte svara i telefon. Det var mycket media ett tag och jag vill helst inte snacka innan det är klart, sa Haliovic.

Som i alla fall bekräftade att det gått bra under provspelet och att han fått ett kontraktserbjudande.

- Jag är inställd på att flytta nu. Jag går hellre till en mindre liga och sklår igenom, det hade blivit ett för stort steg att gå till Tyskland.

----------------------------------------------------------------

Vad Peter Hunt tycker om hyresavtalet med kommunen är ingen hemlighet - och verkar irritera IFK-ordföranden mer än någonsin. Kanske för att det nalkas årsmöte och ännu ett negativt bokslut ska presenteras. Kanske för att de andra allsvenska klubbarna har betydligt skonsammare avtal. Men mest är det nog för att Hunt inser att det är en ohållbar situation. Det är en ekonomisk motvind som gör att IFK knäar och kan leda till att IFK tvingas packa ihop och lämna Parken - och ta de allsvenska ambitionerna med sig, menar Hunt. Hela intervjun med Peter Hunt finns här

---------------------------------------------------------------------

Sleipner kallade till presskonferens. För att presentera Martin Andersson - trodde jag. I stället var Niklas Brodacki anledningen. Det börjar att bli trångt i "Randigts" omklädningsrum nu. Josef Massi hade faktiskt själv bara halvbra koll på hur många mannar han har till sitt förfogande.

- Vad är vi? 23 eller 24, funderade "Joffa" högt. 

Sleipnertränaren har bara plats för en spelare till och det är för just Martin Andersson som dörren hålls på glänt. Sleipner känns, utan att en enda spark av värde är gjord än, som stadens främsta division 2-lag i mina ögon. Riki Cakic har lämnat för Linköping City men jag håller Sleipner som en seriös utmanare att ta hem serien. Assyriska har värvat spännnade och intressant och kommer knappast att ge bort derbyna frivilligt. Högintressant! Sylvias status då? Vi kan väl uttrycka det så här: unge coachen Daniel Bäckström har en utmaning framför sig.

---------------------------------------------------------------------

Det var knäpptyst runt Armin Tankovic. Pang - så dök han upp i Dalkurd. En hel och formtoppad Tankovic är skön att skåda. Hoppas för hans skull att det lossna.