I det nya Sverige Àr inget heligt lÀngre

En röst pÄ oss Àr en röst för en ÄterupprÀttad folkkyrka.Vi kommer att ge kyrkan mod att stÄ stadigt i rollen som en sammanhÄllande kraft, kulturbÀrare och förvaltare av kristna helger och traditioner.

Jimmie Åkesson Ă€r partiledare för Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson Ă€r partiledare för Sverigedemokraterna.

Foto: Sverigedemokraterna

Debatt2021-09-14 09:43
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Nu Àr förtidsröstningen igÄng och den 19 september röstar vi för att ta tillbaka vÄr folkkyrka. Nu Àr det nog med socialdemokratiskt vanstyre och politisering av Svenska kyrkan. För att nÄ dit Àr det viktigt att alla, sÄvÀl troende som icke troende, nyttjar sin rÀttighet och gÄr och röstar.

Under decennier av socialdemokratiskt styre har Svenska kyrkan utvecklats till en vĂ€nsterliberal opinionsbildare dĂ€r klassisk kristen tro trĂ€ngts bort. Konsekvensen Ă€r en medlemsflykt i rasande takt. 

IstÀllet för att Àgna sig Ät klassisk kristen tro bedriver Svenska kyrkan numera flyktingaktivism, gullar med vÀnsterextrema rörelser och mÄlar upp klimatutmaningen som jordens domedag. Enligt Svenska kyrkans ledning ryms allt detta inom kyrkans uppdrag. Det Àr en lögn. Kyrkans agerande och politiserande i dessa frÄgor Àr inte förankrat i vare sig Svenska kyrkans historia eller i kristendomen, det Àr hÀmtat ur Socialdemokraternas partibok.

Vi vill istĂ€llet se en klassisk konservativ kristen kyrka. En kyrka som lĂ€gger sĂ€rskild fokus pĂ„ familjevĂ€nliga aktiviteter och socialt stödarbete. Vi vill ge de lokala församlingarna möjligheter att bli en verklig diakonal kraft för de som lider nöd – fattigpensionĂ€rer, missbrukare, kvinnor i hedersförtryck med flera. Detta Ă€r fullt möjligt om kyrkan ges ro att vara kyrka istĂ€llet för att följa dagsaktuella politiska trender.

Vi vill ocksÄ se en kyrka som slÄr vakt om vÄr kultur och vÄrt kulturarv. Förföljelsen av kristna personer och angreppen pÄ svensk-kyrkliga kulturarvsmiljöer har blivit ett vÀxande problem i takt med islamiseringen och den eskalerande kriminaliteten. Ur det kommer förstörelse av kyrkor och stölder av klenoder, men Àven nÄgot sÄ ondskefullt som gravskÀndningar. I det nya Sverige Àr inget heligt lÀngre. Svaret pÄ denna utveckling Àr en röst pÄ Sverigedemokraterna. En röst pÄ oss i kyrkovalet innebÀr en röst för en ÄterupprÀttad folkkyrka. En kyrka som Àr trygg i sin kristna tro och som Àr en motpol till den negativa samhÀllsutvecklingen. Vi kommer att ge kyrkan mod att stÄ stadigt i rollen som en sammanhÄllande kraft, kulturbÀrare och förvaltare av kristna helger och traditioner. Det Àr vÄr skyldighet till nÀstkommande generationer. Nu tar vi tillbaka vÄr folkkyrka

Aron Emilsson Àr riksdagsledamot och gruppledare för SD i kyrkomötet. (Kyrkopolitikens riksdag)
Aron Emilsson Àr riksdagsledamot och gruppledare för SD i kyrkomötet. (Kyrkopolitikens riksdag)