Atilla kan bli "Årets NätÄngel"

För andra året i rad är Norrköpingskillen och den tidigare reportern på Folkbladet nominerad till "Årets Nätängel Media".

Norrköpings kommun 11 november 2019 08:00

–  Det kan ha varit 2014 som jag hade mina första journalistiska uppdrag på Folkbladets ungdomsredaktion - "Ungt Folk", det blev några krönikor och jag var ganska inne i bloggvärlden då, säger  26-åriga Atilla Yoldas.

Sedan blev det debattartiklar i Nyheter 24 och på "Inte Rasist, Men..."

Därefter blev han headhuntad till Expressen som reporter för att provjobba.

– Jag blev kvar i fem år, men nu har jag återgått till arbetet som krönikör och mer opinionsbildande journalistik, vilket också var mitt fokus från början, säger Atilla Yoldas, som sedan 2015 bor i Stockholm.

Och hela tiden har mansrollen och jämlikhet varit hans drivkraft.

2019 debuterade han med boken "Mansboken" – från en kille till en annan. Han har tidigare medverkat som författare i antologin "Sverigedemokraternas svarta bok".  2016 tilldelades han Expressens journaliststipendium och året efter utsågs han till "en av framtidens makthavare" som nummer 9 av 100 av sajten makthavare.se.

Sedan 2018 representerar Yoldas, som journalist, Sverige i Europeiska jämställdhetsinstitutet.

Men när han som 17-åring, studerade film och visuell design på gymnasiet, deltog i en parkourtävling och beskrev han sig själv i en artikel i Folkbladet, som en akrobatisk kille. Då var hans stora dröm att bli skådespelare och stuntman.

– Jag är jätteglad över nomineringen och det de andra nominerade gör är fantastiskt, säger Atilla Yoldas.

Nomineringen till priset som "Årets Nätängel Media" lyder som följer.  En journalist har både ansvar och makt. Något som Atilla Yoldas vet och hanterar på ett föredömligt sätt. Med ett viktigt och genomtänt budskap sätter han kursen för många andra när det gäller inkludering, mångfald, antirasism och jämställdhet. Alltid, med samma fingertopskänsla oavsett kanal.

– När man jobbar med maskulinitetsnormer och manlighet kommer hatet och hoten som ett (e)brev på nätposten från främst män som försöker hävda sig och utmåla mig som omanlig.Men för mig har det varit självklart att vara öppen med vad jag drabbats av när jag lyfter de här frågorna, jag har inget att dölja, säger Atilla Yoldas.

De övriga nominerade är: Linda-Marie Nilsson, Jenny Strömstedt och Ångestpodden.

Priset delas ut på Nalen i Stockholm den 18 november.

– Tyvärr kan jag inte närvara eftersom jag är i Argentina och skriver på ett större, men hemligt projekt, säger Atilla Yoldas.

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Vita Hästen lånar ut målvakten: "Mycket tacksamma"

Norrköping

Rutföretagen blir allt fler

Fotboll

Önskade svar efter brakförlust: "Litar på vad de säger"

Smittsam sjukdom

Nu ökar antalet vårdade på sjukhus

Nyheter

Tungviktsmöte mellan Sophia Jarl och Reidar Svedahl.

Visa fler