Jennie bästa kanotjunior

När Höstregattan i Kungälv avslutade säsongen för Finspångs kanotklubb, fanns det gott om glädjeämnen att ta med sig hem.

 

Jennie Halvarsson blev på söndagen utnämnd till Sveriges bästa damjunior.

 

- Jättekul, säger Dag Hellström.

21 september 2009 03:00
Finspångs kanotklubb paddlade sista tävlingen för säsongen i helgen. I Kungälv anordnade man Höstregattan, vilken också var observationstävling till ungdomslandslaget. Man paddlade i internationell konkurrens och stod sig riktigt bra.

 

Jennie bäst
Stort glädjeämne på söndagen var Jennie Halvarssons utnämning till Sveriges bästa damjunior 2009.

 

- Det baseras på ungdomslandslagets resultat och på SM, förklarar Hellström.

 

FKK lyckades i övrigt bra under tävlingarna med flera pallplaceringar.

 

- Vi får väl se vad förbundskaptenen säger efter tävlingarna. Men några ska nog kunna finnas med.

 

Vi presenterar här ett urval av bra resultat för FFK. I D16 K2 paddlade Klara Hellström och Elin Melvinger hem segern, före Frida Hellström och Lisa Eriksson. Klara och Frida blev sedan fyra och femma på egen hand på 500 meter. Joakim Lindberg gjorde en klart godkänd tävling med en andra och tredjeplats i B-finalerna, samt femte plats på 5000 meter.

 

- Ett bra långlopp av honom, säger Hellström.

 

Börjar vinterträningen
Anna Roger paddlade fint i D22, två fjärdeplatser och en femteplats blev det för hennes del. Jennie Halvarsson fick ge sig i K1 500 m mot Bråvikens Jessica André på en fjärdeplats. Före dom var en norska och en danska. I D16 500 B-final kom Lisa Eriksson på första plats.

 

Nu är det vintersäsongsträning som gäller för FFK. En del har redan börjat försäsongsträna på skidor, om man sysslar med det. I övrigt paddlar man på i Bönern så länge isen inte lägger sig.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann Björling