32 medaljer för FKK

Kanot-SM i Fagervik är över.

 

I går reste hela kanot-Sverige hem efter en härlig vecka.

 

Och framförallt har det varit en magnifik vecka för Finspångs Kanotklubb.

 

Eller vad sägs om 32 medaljer!

 

- Alla våra deltagare fick kliva upp på pallen vid lördagens prisutdelning, berättar ledaren Dag Hellström.

6 juli 2009 03:00
Lördagen avslutade med stafetter och även om det blev tre guld genom FKK-damerna så var det nog ändå grabbarnas silver i H 16-klassen K1 4x100 meter som gladde allra mest.

 

- Åt vinnande Lidköping fanns inget att göra, men vi var klart före trean Luleå.

 

I FKK-kanoten paddlade Jesper Dagerbäck, Dennis Lindberg, Martin Larsson och Joakim Lindberg.

 

- På förmiddagen hade grabbarna också gjort ett kanonlopp över K4 200 meter där man var knappt slagna av Lidköping, Luleå och Vaxholm, vilka bara var tre hundradelar före oss på bronsplatsen, berättar Dag vidare.

 

Tre stafettguld
Återigen grejade Finspång hem ett seniorguld då damerna vann stafetten i D 22. Dessutom blev det guld i både D 16 och D 18 för Finspång.

 

Under fredagen och lördagen genomfördes även veteranklassernas mästerskap. Där blev det två silver till FKK genom Henrik Larsson i klassen H40, ett på K1 200 m och ett på K1 500 m. Vinnare i båda dessa lopp var Lidköpings Per-Åke Carlsson.

 

Innan SM-tävlingarna i Fagervik sa Dag Hellström att han skulle vara mycket nöjd om klubben fick med sig 25 medaljer hem. Nu blev det alltså 32.

 

- Så här många har vi aldrig vunnit tidigare. Det har varit en helt fantastisk vecka, slutar FKK-ledaren.

 

Två BKK-medaljer
Även Bråvikens kanotister återvände i helgen efter en mycket lyckad vecka. Två medaljer innebar en förbättring med två hundra mot förra året då medaljskörden var obefintlig. Efter Jessica Andrées silver på tisdagen lyckades hon tillsammans med Melina Westerberg kämpa till sig ett brons i K2 200m i D21, trots att BKK-tjejerna var yngst i startfältet.

 

I det stora hela är Bråvikens kanotister nöjda med veckan. Målet var att ta sig till final, och det lyckades de göra på samtliga distanser. Flera personliga rekord slogs, framförallt på distansen 200 m.

 

Emil Svensson mötte hårt motstånd i H16-klassen, med 54 startande, och lyckades som bästa placering nå en sjundeplats i B-finalen på 500 m.

 

För Melina Westerberg var det K1 1000m som gick bäst. Hon lyckades slå rivalen Emma Ljungholm och ta femteplatsen i B-finalen.

 

Andreas Edhag, som debuterade i SM-sammanhang, nådde som bäst en andraplats i B-finalen i K1 200m, klassen H14.

 

Jessica lyckades bäst på K1 2500 m där hon fick ett silver efter att Moa Wikberg diskats på grund av att hon missat en boj i en vändning.

 

Ett glädjebesked fick också Jessica Andreé under fredagen då hon blivit uttagen att representera Sverige under Nordiska Mästerskapen i Danmark i början av augusti. Hon ska i par med Eva Lagrange tävla i K2 och hoppas även få en plats i K4:an.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper