Strålande start

Strålande solsken och strålande insatser.

 

Finspångs Kanotklubb svarade för inte mindre än fyra medaljer under kanot-SM:s första dag.

 

Och fler medaljer planeras.

 

- Om allting går bra så hoppas vi på 25 medaljer, säger Dag Hellström, ledare i Finspång.

30 juni 2009 03:00
Finspångs KK verkar trivas i Fagervik, inte bara på grund av det perfekta kanotvädret. Under första SM-dagen har de nämligen inkasserat ett guld, två silver och ett brons. Klara Hellström, Frida Hellström, Lisa Eriksson och Elin Melvinger knep guldet i K4 500 meter i D16. Damjuniorerna stod sedan för två silverpengar. Det första kom i K2 500 meter, Jennie Halvarsson och Loe Hellström kom tvåa in över mållinjen efter två Vaxholmstjejer.

 

Enligt rapporter från Finspångsledaren Dag Hellström blev det sedan ett rafflande lopp i K4 5000 meter. Återigen var det Vaxholm som knäppte Finspångstjejerna på näsan och tog guldet.

 

Roger ansluter
FKK:s lag bestod då av Loe Hellström, Jennie Halvarsson, Klara Hellström & Frida Eriksson. Dagens fjärde medalj hämtade Loe Hellström hem. I K1 500 meter blev hon belönad med ett brons.

 

Dag ett är över och dag två är igång. Nu har FKK nya medaljer att ta. Och om man ska lita på Dag Hellström så är det en rejäl skara medaljer som ska plockas.

 

- Förra året gjorde vi ett kanon-SM och tog 29 medaljer totalt. Jag är lite blygsam och säger att om allting går bra så hoppas vi på 25 medaljer.

 

I dag kommer också förstärkningen och förhoppningsvis en guldvaskare. Anna Roger, som är god form och gjort bra resultat i EM, paddlar K1 1000 meter redan idag.

 

- Hon är givetvis ett medaljhopp, säger Hellström.

 

Även Bråvikens KK har representanter som paddlar för goda SM-resultat. I går svarade Jessica Andrée fjärdeplats i D 16, K1 500 meter.

 

Emil femma
Melina Westerberg paddlade på seniornivå och slutade 9:a i A-finalen på K1 500 meter.

 

Emil Svensson tävlade i en åldersklass över sin egen och tog sig til B-final, även han i K1 500. Där slutade han på en femteplats. Andreas Edhag har ännu inte gått in i tävlingen. I dag hoppas BKK på att Jessica Andrée tar medalj i långloppet på 2500 meter.

 

- Där har hon medaljchans. Jessica är bättre ju längre det blir, säger BKK-ledaren Petra Edhag.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Engström