Succéstart för Finspångs KK

Årets första tävling blev en succé för Finspångs Kanotklubb.

 

Tävlingarna i Rönne å i Skåne resulterade i att tre blev uttagna till landslaget och Nordiska Mästerskapen i maraton i slutet av maj.

 

- Det har verkligen gått jättebra, säger en nöjd Peter Hellström.

11 maj 2009 03:00
Säsongen startade mycket bra för Finspångs Kanotklubb i helgen. Förutsättningarna var goda, med bra vatten i Rönne å, och fint väder.

 

- Det var lite blåsigt visserligen, men Rönne å ligger skyddat, så det blev kanon, säger Peter Hellström.

 

Tävlingarna var inte bara säsongspremiär för Finspångs kanotsuveräner, utan också uttagningar till Nordiska Mästerskapen i maraton i Sorö, Danmark den 30-31 maj. Och man gjorde det så bra att både Klara och Frida Hellström blev uttagna till NM genom sina fina placeringar. Klara kom tvåa i Flickor D16, medan Frida kom fyra. Och det var tillräckligt bra för att imponera på landslagsledningen. Även Joakim Lindberg, som kom fyra i H16, blev uttagen.

 

Lyckad premiär
- Det har gått jättebra, konstaterade Peter Hellström efter tävlingarna. Det var en lyckad premiär för vår del.

 

Klara och Frida Hellström kommer att tävla i både K1 och tillsammans i K2-kanoten i NM. Joakim Lindberg ska även han paddla både K1 och K2. I K2 ska han tävla tillsammans med Kungälvs Per Edberg. Finspång ställde i helgen upp med ytterligare två tävlande. Lennart Skoog kom på en fin fjärde plats, medan Dennis Lindberg bröt sitt lopp i H16.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann Björling