Ett nytt kryss – men IFK agerar som vinnare

En matchsekvens kan faktiskt summera en hel säsong. Ta 2–2-kvitteringen i kamratreturen. Den handlade om allt vad IFK Norrköping står för just nu.

17 juli 2015 14:33

Nicklas Bärkroths flinka fötter och Christopher Telos vilja öppnade för strategen Alexander Fransson som petade in kvitteringen framför en kokande Curva Nordahl.

IFK Norrköping 2015 – en utsökt mix av ingredienser som formar en imponerande poängmaskin.

En vilsen – rent av svag – första halvtimme och underläge två gånger om mot serieledarna knäcker inte "Peking" som vägrar att förlora och aldrig viker ned sig.

– Det här var en match vi skulle vunnit, var Jörgen Lennartssons summering efter slutsignalen.

Blåvitts insats var tillräckligt bra för att sno med sig en trea hem till västkusten. Precis som Hammarby klev gästerna upp och störde IFK tidigt. Peking blev stillastående, fick inte igång något rull och var illa ute. Serieettan kontrollerade toppmötet fullständigt innan Emir Kujovic forcerade in kvitteringen. Den kom lika ologiskt som Göteborgs ledningsbalja i den andra halvleken.

När Sören Rieks placerade in tvåan var det "Peking" som dikterade villkoren och radade upp chanser – bara för att få "en lavett" som Janne Andersson uttryckte det.

Där, med 1–2 på resultattavlan och ryggen mot väggen, kolliderade Alhaji Kamara och granitblocket Mattias Bjärsmyr i en duell som vanns av den comebackande IFK-forwarden. Talande.

Hemmalaget tänkte inte ge upp slaget och samlade ihop sig i en stark spurt som gav en poäng. Säsongens 32:a.

Det var kul på Nya Parken igår. Det är svårt att bli mätt på publikfester och laddade matcher. Det kommer, tack och lov, att bli en hel höst med den varan. IFK Norrköping klarade det här guldutmanartestet med bravur.

Fem poäng mot Malmö FF och i dubbelmötena med IFK Göteborg visar att Janne Anderssons lag kan vara med och bråka hela vägen – om de får behålla den befintliga truppen ska tilläggas.

Brandlarmet gick på Nya Parken som aldrig behövde utrymmas och matchen fortlöpte utan avbrott men ingen rök utan eld – vi har en stekhet fotbollshöst framför oss. Det blir svårare och svårare för Janne Andersson och kompani att tona ned guldsnacket för varje omgång som går.

IFK-matchen blev inte så vidare kamratligt. Sebastian Eriksson kunde gott och väl visats ut innan Jörgen Lennartsson valde att ta honom av banan. Daniel Sjölund fick sin sjätte varning för året och missar Hammarby på måndag. Ett avbräck, inget snack om det men är det något IFK Norrköping anno 2015 är bra på så är det att växa med uppgiften.

David Iwung

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung