IFK dam kan få frågan om elitettan

Det är kaos i elitettan – det kan ge IFK Norrköping en plats i näst högsta serien. "Vill inte säga något förrän vi får frågan".

Med facit på hand hade det inte behövts något kval till elitettan kommande säsong. 

Först försvann Assi från Kalix och LB07. Kungsbacka blev den senaste klubben i listan som drog sig ur i onsdags. Av de tre vakanserna har två fyllts på med kvallag som förlorat men tackat ja, Älvsjö och Sunnanå.

Nästa lag på tur var skånska Dösjöbro som åkte i kvalet mot Jitex. Men när Malmö FF satsade försvann nästan hela deras trupp till MFF för att starta om i division 4.

Så när den sista sjätte platsen fyllas med en division-förening går frågan först till Sandviken, sedan Notviken.

Tackar de nej är IFK Norrköping nästa klubb.

Rörigt?

– Svenska damfotbollsförbundet måste nog se vad som händer i föreningarna. Som det ser ut nu är det bara storstadslag som har råd att spela. Det måste skjutas till medel eller så måste man se över seriesystemet. Det har varit ett luftslott där många värvat utländska spelare som tryckt undan talanger. Nu när det kostar pengar, vilket är bra, blir det så här, säger Anna Eriksson tränare i IFK.

IFK-ledarna och sportchefen har fattat ett informellt beslut om hur de ska ställa sig om klubben får en plats i elitettan.

– Vill inte säga något förrän vi får frågan. Det är ett jobb som ska göras och vi vill ha hela föreningen med oss, säger Anna Eriksson.

En faktor är transferfönstret som stänger i slutet på mars.

En annan är IFK:s samarbete med Linköpings FC fortsätter och flera spelare har tränat och spelat matcher med LFC på försäsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa