Varberg Norrköpings konkurrent om SM

Varberg är klubben och staden som blir Norrköpings huvudkonkurrent om friidrotts-SM 2022.

I förra veckan var en delegation från Svenska Friidrottsförbundet på plats för att syna Tjalves och Norrköpings Kommuns koncept.

– Man måste inte ha Tjalvelinnet på sig för att tycka att det här är häftigt, sa Tjalves ordförande Anna Palmerius som hoppas att Norrköping ska få evenemanget. 

På andra sidan ringhörnan i matchen om mästerskapet står Varbergs GIF från samma kommun.

– Både Varberg och Norrköping har lämnat in väl genomarbetade ansökningar och vid våra besök har också båda föreningarna och deras kommuner visat på ett stort engagemang och tydliga ambitioner med mästerskapet. Det kommer nu bli en både angenäm och svår uppgift för styrelsen att fatta ett beslut mellan två väldigt bra kandidater, säger Daniel Bergin, tävlingsansvarig Svensk Friidrott i ett pressmedddelande.

Norrköpings Kommun har gått in med en ekonomisk garanti för mästerskapet, förutom den nya friidrottsanläggningen som byggdes för dryga 90 miljoner.

– Norrköping är och vill vara en stark evenemangsstad. Ett Friidrotts-SM i staden skulle göra att den profilen stärks ytterligare. Därför ställde vi oss positiva när Tjalve IF frågade kommunen om vi tillsammans kunde arrangera tävlingarna. Ett sådant här evenemang ger också ringar på vattnet och gynnar också våra barn och ungdomar, säger Lars Stjernkvist. kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Svenska Friidrotts förbundsstyrelse beslutar 27 mars om vilken stad det blir vilket blir offentligt 29 mars, i samband med förbundsårsmötet i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa