Fish: "Jag vill göra riktiga mål också"

Christopher Fish tremålsskytten som vände till seger på en minut för Hästen. Sedan kom konstmålet i krysset. "Det händer då och då".

Grovjobbare, vinnarskalle med en stigande målform.

Mot Modo var det Christopher Fish som såg till att det blev andra torsken för säsongen för Modo i Himmelstalundshallen.

Först genom att spela hem andra perioden med två mål inom 43 sekunder i den andra perioden.

Psykologiskt viktigt då Hästen efter några tunga utvisningar pressats hårt av Modo. Tony Zabel tvingades till timeout för att få struktur på spelet och åter vända matchbilden.

2–2, kom med 57 sekunder kvar av perioden.

– Det var en retur. Bara att tacka och ta emot. den kom ned rakt framför mig så det var bara att avsluta, sa Fish om sin första puck i mål för kvällen. Han stod för ett assist tidigare i matchen.

Han du byta till nästa?

– Ja, samma sak där. Det var två sköna mål att få. Bara vispa in en retur till. Det var superhärligt, sa Fish och Vita Hästen som kunde gå ut till pausvila med en viss positiv bild av den händelserika andraperioden.

I den tredje kom pucken som dödade matchen, 6–4.

Ett typiskt förarbete av Fish som avslutades med finess, upp i det närmsta krysset.

– Jag ville göra ett riktigt mål också.

Du pratade med Adam Tambellini, som gjorde två av Modos mål vid en tekning senare, vad sa han?

– Du kommer inte få den fjärde. Han sa det med välvilja och skrattade lite.

Långt ifrån var det inte.

 

Vita hästen fick en chockstart på matchen, efter nedsläpp. En back åkte omkull bakom eget mål och det överläget utnyttjade Modo. Jonathan Johnsson serverade Adam Tambellini till första målet. 22 sekunder räckte.

Hästen försökte få kontroll på spelet, men det var mest Modo i inledningen av den här matchen också.

Men ett powerbreak ordnade upp hemmaspelet och jämnade ut chanserna. På jätteliten isyta, dribblade David Åslin stillastående och la fram pucken till Erik Borg som kunde lugnt lägga in kvitteringen i första perioden.

Sedan kom den mycket händelsrika andra perioden. Först ledning för Hästen via Joakim Hälleström.
Sedan kom utvisningar för hemmalaget, Modo pressade hårt och Hästen såg i långa stunder utspelat ut. Fredrik Olsson kvitterade för Modo, Adam Tambellini slog till på nytt och gav Modo ledningen. Hästen såg ut att  vara ett slaget lag. 

Zabel tog timeout.

Då kom sista minuten och två mål från Christopher Fisch.

 

Hemmasegern var en hygglig markering och typiskt för Hästen den här säsongen. Det går inte att räkna ut dem, för gruppen har annat i huvudet.

– Vi kan fortfarande klättra lite i tabellen och det vill vi göra. Det var en svängig match, kan inte säga att vi är nöjda över 60 minuter men det fanns många bra saker vi kan ta med oss från idag, sa Fish.

Forwarden fick beröm av Tony Zabel och Fish 23 poäng i hockeyallsvenskan ökades på med fyra poäng idag.

– Nej, det känns som jag fortfarande kan utvecklas. Jag är bara 26 år och kan ta steg fortfarande. Jag har jobbat tillsammans med Tony (Zabel), det gäller också för hela laget. Är det inte jag som har en bra kväll är det alltid någon annan som kliver fram. 

Christopher som kom till Hästen från Västervik är en av de spelare som ständigt tagit kliv framåt.

– Fysiken har jag alltid haft och varit min styrka. Närkampsspel och jobba hårt. Poäng och mål har kommit successivt i min karriär. Jag har startat från en fjärdeline där man inte gjort mycket och jobbat mig upp. Under några år har jag haft en hyfsad produktion och jobbat jäkligt hårt.

Och ibland dra den i krysset?

– Det händer då och då.

Matchfakta

Vita HästenModo 6–4 (11, 32, 21)

Första perioden: 0–1 (0.22) Adam Tambellini, 1–1 (13.44) Erik Borg. Andra perioden: 2–1 (1.00) Joakim Hälleström, 2–2 (5.22) Fredrik Olofsson, 5 mot 4, 2–3 (7.55) Adam Tambellini, 5 mot 4, 3–3 (19.03) Christopher Fish, 4–3 (19.59) Christopher Fish, spel 5 mot 4. Tredje perioden: 5–3 (5.57) David Åslin, 5–4 (10.32) Henrik Björklund, 5 mot 4, 6–4 (12.48) Christopher Fish. Skotten: 32–36. Utvisningar: Hästen: 5x2, 1x10 minuter. Modo: 4x2 minuter. Publik: 2 651.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa