Årets Hästen kommer att älska kvaltiderna

Mål, mål och mål igen från forwarden i högform. Och ett lag som visar enormt mycket hjärta. I år väntar positiva kvaltider för Christopher Fish och Vita Hästen.

Det tunga ekonomiska oket hänger fortsatt över Vita Hästen som jagar pengar under kampanjen Kraftsamling. Vad den ger vet vi inte i nuläget men däremot att uppförsbacken är tung.

Men:

Fler av sådana här kvällar i Himmelstalundshallen borde åtminstone inte minska chanserna att lösa saker vid sidan av isen. Det är svårt att göra bättre reklam för sig än segern mot Modo. Inte för att det rakt igenom var helgjutet (boxplay är fortsatt ett stort bekymmer till exempel) men för att 6–4-segern mot Modo var underhållande hela vägen.

 

Vita Hästen har inte det starkaste laget på papperet i den här serien men man har ett tillräckligt bra lag för att bråka med alla bra kvällar. Man har en högstanivå som definitivt kan leda till något riktigt intressant när säsongen går in i sin avgörande tid.

Och man har ett lag, en trupp och fans som kommer älska varje sekund av ett positivt kvalande utan större press eller förväntningar på axlarna med tanke på vad fjolårets sista skälvande veckor handlade om.

Då var det stress och panik. Nu något helt annat.

Vita Hästen kan med en bra start och med lite flyt på vägen i slutspelsserien definitivt vara och slåss om det. Så mycket offensiv kraft och framför allt hjärta finns det i gruppen man fått ihop i vinter.

Modo kom till "Himpa" med ett litet gepp om andraplatsen. Efter kvällen är det verkligen inget givet efter att Timrå samtidigt vunnit med 11–1 (eh?) mot Almtuna.

 

Givet, trots tuff konkurrens, var det däremot vem som var kvällens man för Vita Hästen. Christopher Fish kom till klubben inför förra säsongen. Det slutade dock med ett negativt kval för tredje året i rad för Fish som var bra, men känslan då var att det fanns ytterligare en växel att hämta.

Den här våren håller han verkligen på att växa ut till den kraft som man vetat att han haft i sig. De tre målen mot Modo kom efter strålande arbete och en Fish som fiskade (höhö) på rätt plats. Det var heller ingen slump att Modos sista skottförsök, i den desperata jakten på att komma närmare, täcktes av just Fish som kastade sig fram och fick pucken på sig.

Målskytt och slitvarg i ett.

Kanske är det läge att också nämna att Vita Hästen spelade utan Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Jens Holmström, Viktor Lodin och Jens Hellgren förutom långtidsskadade Oscar Masiello och Patrick Blomberg

Det säger något, det också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa