"Signalen är att de vill förlänga"

Känslan är att Lars Krogh Gerson kommer skriva nytt kontrakt med IFK Norrköping. "Signalen är att de vill förlänga", säger 30-åringen.

Det är inget överflöd av spelare som passerat 30 år i IFK Norrköpings trupp. 

Maic Sema: 31. 

Christopher Telo: 31 i november. 

Lars Krogh Gerson fyllde 30 under lägret i Portugal och kliver nu in på sista året på kontraktet. 

Det här kan med andra ord vara sista säsongen i "Peking" – men ska man gå på vad Gerson säger efter onsdagens träning känns inte ett nytt IFK-kontrakt avlägset.

– Vi har inte pratat på ett tag, det var någon som intervjuade mig om det här i januari, men vi har pratat lite och signalen är att de vill förlänga, men vi har inte kommit till något konkret ännu.

Och vad vill du?

– Jag är öppen för det, men som jag sa då (i januari) vill man att det ska gå åt rätt håll för klubben och laget fortsätter utvecklas. Att det är en bra plats för mig att vara på i framtiden och det tror och hoppas jag. Sedan får vi hur det blir. 

Gerson har skyfflats runt på de flesta positioner. För tillfället är det högerback som gäller i den nykomponerade fyrbackslinjen.

Men...

– Jag trivs ju bättre centralt. Jag kan inte ljuga och säga något annat. Det behöver jag inte göra till er heller, säger den luxemburgske landslagsmannen med ett leende. 

– Det är lite annorlunda mot att vara wingback, som det kallades förra året. Nu hamnar man mer en mot en. Jag kommer göra det bästa av det och försöka lära mig.

Vad har du för uppgift?

– De kan anpassa rollen lite efter mina egenskaper, försöka komma med in i planen. Vi har försökt lite olika saker. Det beror på hur vi spelar med. Jag ska som vanligt försöka göra det så bra som möjligt. 

Med Jonathan Levi och Krristoffer Khazeni som enda nyförvärv och en rad skade- och sjukdomar som härjat under försäsongen har det märkts inte minst på träningarna.

– Vi hade behövt vara några till eftersom det varit stökigt under ett par månader, några kommer alltid att vara borta. Jag vet inte exakt hur många vi är när alla är med, men det går åt minst 22 man på träning. 
 

Och när alla är friska – har ni ett lag som kan slåss om det?

– Svårt att säga. Det är klart jag hoppas vi kan slåss om det. Det var jätteroligt för två år sedan när vi var så nära. Det är svårt att säga efter en match (Halmstad) men topp fem hoppas jag vi kan vara. 

Gerson kom till IFK 2012 och stannade till 2014 innan det blev en sejour i Sundsvall mellan 2015 och 2017. 

Nu har sista säsongen på det treårsavtal han skrev med IFK börjat att ticka ned. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa