IFK-stjärnorna avstod träningen

Ett par dagar till andra matchen i Svenska Cupen. Då fanns inte Sead Haksabanovic eller Simon Thern med på IFK Norrköpings onsdagsträning på Östgötaporten.

Först det positiva: Alexander Fransson, Maic Sema och Filip Dagerstål fanns alla med under det kyliga förmiddagspasset på konstgräset. 

Vad som är mindre bra för "Peking" är att nyckelspelarna Sead Haksabanovic och Simon Thern inte sågs till.

– Båda är krassliga, meddelade Jens Gustafsson efter att blåst av fem mot fem-spelet och träningen var över. 

IFK-managern var dock inte speciellt orolig att behöva spela utan vare sig Haksabanovic eller Thern på söndag i andra omgången av Svenska cupen som tar Kamraterna till Halland och match mot division 1-laget Tvååker. 

– Det är ett par dagar kvar till match. Sead har känt av det här ett tag och nu känner även Simon känt av, fortsätter Gusfafsson som har Christoffer Nyman i allt starkare slag och ser mer och mer redo ut att kunna användas som startspelare.

"Totte" har agerat inhoppare i de senaste matcherna men både rör sig och agerar med allt större pondus.

Det spetsar till konkurrenssituationen i anfallet där förutom en lysande Haksabanovic även IFK-managern har Carl Björk som öst in mål på försäsongen och nyförvärvet Jonathan Levi som såg pigg ut 1–0-segern mot Halmstad i öppningen av Svenska cupen.

Under ondagens träning var Sundsvalls assisterande tränare Tommy Naurin på besök på Östgötaporten. 

"Giffarnas" före detta målvakt som numer jobbar som ledare i klubben följer Maths Elfvendal för att skaffa sig en inblick hur IFK:s och landslagets målvaktstränare jobbar. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa