Duffy: "Jag blev drogad och våldtagen"

I ett inlägg på Instagram berättar den walesiska sångaren Duffy att anledningen till att hon varit frånvarande från rampljuset så länge beror på en våldsam händelse som orsakat henne stort lidande.

"Sanningen är, och tro mig när jag säger att jag är ok och säker nu, att jag blev drogad och våldtagen och hölls fången under några dagar", skriver hon.

Singer-songwritern, vars hela namn är Aimee Anne Duffy, är i dag 35 år. Hon slog igenom 2008 med "Rockferry", som vann en Grammy. 2011 meddelade hon att hon skulle "ta en paus" från det offentliga livet. I sin uppdatering skriver hon nu att hon bestämt sig för att bryta tystnaden sedan hon blivit uppsökt av en (icke nämnd) journalist och att en intervju med mer information ska publiceras snart.

"Jag överlevde. Men tillfrisknandet tog tid. Det finns inget lätt sätt att säga detta på. Men jag kan säga att under det senaste decenniet försökte jag i tusen och åter tusen dagar att vilja känna solsken i hjärtat igen, och nu känner jag åter solskenet."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa