Faiks allsvenska hopp försvann trots vinsten

Derbyvinst men samtidigt rök Faiks sista hopp om allsvenskt kval. "Det visste vi väl innan också", sa Daniel Lehnbom.

Faik hade en silkestunn möjlighet att fortfarande vinna division 1 södra och ta sig till allsvenskt kval inför derbyt som hade flyttats från Grosvad till Himmelstalund..

Men det byggde på att Jönköping, som inte hade tappat en enda poäng, skulle förlora hemma mot Tranås. I så fall skulle Faik haft det i egna händer inför söndagens avslutande bortamatch mot just Jönköping.

 

Men det gick som förväntat. Jönköping låg under med 0–1 men kunde vända och vinna komfortabelt med 8–2 och punktera Faiks dröm om en förlängd säsong.

– Det visste vi väl innan också. Vi har sagt att vi ska göra vårt. Vi har haft två plumpar och det straffar sig hårt, konstaterade Faiks spelande tränare Daniel Lehnbom utanför omklädningsrummet.

Skulle det vara en fjäder i hatten om ni ändå lyckas plocka någon poäng mot dem på söndag?

– Absolut.Vi har sagt att vi ska försöka gå rent resten. Vi åker ner för att vinna matchen. 

 

Faik var numret större även i säsongens andra derby. Även om det dröjde en halvtimme innan Dennis Pacsay kunde göra det första målet som betydde 1–1.

– Vi spelade hyfsat bra offensivt i första halvlek men jag har nog aldrig varit med om vi har så många lägen utan att göra mål. När vi gjorde 4–2 tidigt i andra tycker jag matchen dog lite. Sen rann det iväg lite men vi kanske tog igen från början av matchen, sa Lenhbom.

 

Derbyt var unga Borgias sista match för säsongen och laget kommer sluta trea från slutet med åtta poäng.

Helt okej ändå för ett lag i en generationsväxling.

– Det tycker jag. Kanske att vi har haft lite för mycket dalar i vårt spel. Vi har gjort fantastisk bra första halvlekar och sen har vi verkligen rasat ihop. Det kan hänga ihop med att vi har många unga spelare. Varje match har vi haft minst fem killar som har varit 18 år och yngre, sa tränaren Marcus Johansson.

Matchinsatsen fick godkänt betyg.

– Jag tycker vi fick lite bekräftelse på att vi har tagit steg från förra året. Vi matchade dem ganska okej men de vann rättvist. De är lite starkare i avgörande lägen.

Blir du kvar nästa säsong också?

– Det får vi se. I någon roll i alla fall, haha.

 

Matchfakta

FINSPÅNGS AIK–BORGIA 7–3 (3–2)

Målen: 0–1 (17) Fredrik Nilsson, 1–1 (29) Dennis Pacsay, 2–1 (40) Adam Störe, 2–2 (40) Gustaf Gardell, 3–2 (42) Johan Jansson, 4–2 (53) Oskar Nilsson, 5–2 (63) Tobias Wallberg, 5–3 (77) Gustaf Gardell.6–3 (83) Dennis Pacsay, 7–3 (83)  Oskar Nilsson. Publik: 95.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa