Uppgifter: Här är spelaren IFK vill ha

Eric Smith vill hem till IFK och intresset verkar ömsesidigt. Priset kan dock bli ett problem redan under våren. IFK ska även jaga anfallaren Jack Lahne.

Det är Sportexpressens podd Disco & Noa som tar upp IFK:s kommande transferplaner och där pratar man bland annat om klubbens intresse för att plocka hem Eric Smith från frysboxen i belgiska Gent.

Mittfältaren har själv uttryckt ett tämligen tydligt intresse för att återvända när Sporten tidigare pratat med honom. 

– Jag är rätt klar på vilken klubb jag vill till om jag ska flytta, sa Smith tidigare i februari.

Nu hävdar Sportexpressens reporter Daniel Kristoffersson i podden att IFK la ett bud förra veckan men att det inte är nära att klubbarna ska komma överens i nuläget.

– Som jag fattat det skulle Eric Smith nu vara kvar i Gent och köra där fram till sommaren och sedan lämnar han, säger Kristoffersson i podden.

Det svenska transferfönstret stänger inte förrän i månadsskiftet mars–april så klubben har tid på sig än, men just nu ska parterna vara en bra bit ifrån varandra. 

I podden framkommer också uppgifter om att IFK ska ha anmält intresse för anfallaren Jack Lahne, just nu i franska Amiens. Anfallaren slog igenom i Brommapojkarna 2018 innan han såldes till den franska ligue 1-klubben. Förra våren var han dock utlånad till AIK i allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa