Klart: Här är IFK-målvaktens nya klubb

Andreas Vaikla gjorde klart att han ville ha mer speltid. Nu är det klart var den förre IFK-målvaktens karriär går vidare.

Det blir en återkomst till hemlandet för Vaikla, som gjort två sejourer i IFK. Han spelade för klubben 2015 och 2016 där han bland annat vaktade målet i Champions League-kvalet mot Rosenborg under sitt andra år när David Mitov Nilsson blivit skadad.

Därefter har Andreas Vaikla lirat för IFK Mariehamn och Kristiansund innan han i somras återvände till IFK.

Det blev bara några månader på Östgötaporten den här gången.

– I en perfekt värld skulle det vara perfekt för mig att stanna och jobba med Maths (Elfvendal, målvaktstränaren) men speltid är väldigt nödvändigt för mig i det här stadiet av min karriär, sa Vaikla själv till Sporten i december.

Nu är det klart vart karriären går vidare.

Det blir en flytt tillbaka hem till hemlandet och JK Narva Trans i den estniska ligan. Det meddelar klubben på sin hemsida idag.

Vaikla har skrivit på ett kontrakt över en säsong med förra årets ligasexa.

– Först vill jag uttrycka min stora tacksamhet till Nikolai Burdakov (presidenten) och Igor Sumarok för att den här transfern kunde bli av. Vårt lag har nu blivit mycket starkare. Jag minns Andreas Vaikla från matcherna med det estniska landslaget från 19 och upp till 21 år, säger tränaren Cenk Ozcan till klubbens hemsida.

– Jag tror att hans skicklighet, hans talang och stora internationella erfarenhet kommer att hjälpa oss att nå våra mål. 

Vaikla har hunnit bli 23 år (på onsdag) och hann med 13 allsvenska matcher för IFK under sina två sejourer i klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa