Spelarna som missar IFK:s "genrep"

Sista testet innan det är skarpt läge. "Vi behöver spela in flera som är närmare 90 minuter, säger IFK-managern Jens Gustafsson.

IFK.s sjätte försäsongsmatch väntar när superettanlaget Jönköping kommer till Östgötaporten på tisdag kväll. Märkligt nog årets första svenska motstånd.

– Det stämmer. Det är kanonbra, precis så vi vill att det ska vara. De här lagen som spelar i samma division, eller i superettan, vi kan den typen av matchkaraktär. Därmed inte sagt att vi inte behöver det. Men vi behöver mer av den här internationella karaktären som vi har fått nu, för att flytta fram våra prestationer, säger Jens Gustafsson efter måndagsträningen på Östgötaporten.

 

På söndag inleds tävlingssäsongen med cupmatch hemma mot Halmstad. Experimenttiden börjar rinna ut för ett IFK-lag som har haft en stökig vinter med mycket småskador och sjukdomar.

Oavsett omständigheterna vill Jens Gustafsson spetsa till laget och börja mejsla ut en tänkbar startelva till helgen.

– På söndag behöver vi starta med ett lag som till stora delar klarar 90 minuter. Det gör att det blir en form av inriktning i den här matchen. Vi behöver spela in flera som är närmare 90 minuter, säger IFK-managern.

 

Samtliga spelare, förutom rehabande Oliver Stefansson, tränade under måndagen. Alexander Fransson, Maic Sema, Pontus Almqvist och Filip Dagerstål är dock inte aktuella för spel mot Jönköping.

– Övriga är uttagningsbara, även Egzon Binaku som gjorde en behandling innan träningen. Men vi kommer inte ta ut något lag i dag, säger Jens Gustafsson.

Men Isak Pettersson lär väl stå i alla fall?

– Det är väl inte osannolikt. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa