Tränar fyra gånger om året – nådde finalen

Tröttast efter Trix-cupen var Saltängens BK. Men de var kanske också gladast.

0–2 förlorade Saltängen finalen med mot ett vasst och betydligt yngre Studenternas från Linköping. Fram till dess hade Saltängen gått obesegrat genom fyra matcher i gruppspelet samt kvartsfinal och semifinal.

Finalplatsen imponerade.

Det är inte så att de har laddat upp med ett höghöjdsläger. Tjejerna spelar futsal för att det är kul och har haft en träning i månaden från oktober fram till Trix-cupen, plus deltagande i Stegeborgscupen där det blev semifinal.

– Vi är jättenöjda. Handen på hjärtat ska vi kanske inte egentligen vara i final. Sen är vi vinnarskallar och vill vinna varje match, säger Maria Svensson från Saltängen som består av spelare som varit aktiva i SBK i organiserat seriespel i yngre år.

Maria, som avslutade den riktiga karriären 2015 i Smedby, pustar ut på mässhallens läktare.

– Jag spelade ju non stop i alla matcher (sju stycken). Det dör man ju av, säger Maria Svensson och lägger leende till:

– Nu kommer jag ha ont i kroppen en vecka framöver. Det blir jobbigt att ta sig upp från sängen i morgon. Men det värt det eftersom det här är så kul.

Nu går Saltängens BK:s damfutsal på semester igen.

– Nu vilar vi oss i form fram till nästa säsong igen. Men vi såg nån historik om att Saltängen senast vann här 2005, det är snart dags igen. Vi är tacksamma att vi får spela i Saltängens färger, säger Maria.

Trix-cupen samlade totalt 13 lag och arrangerades för 36:e gången.

Räkna med att det blir en 37:e upplaga av klassikern nästa år.

Även då med ett rutinerat Saltängen på planen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa